Militären klamrar sig fast.

En efter en har de svepts bort av den arabiska våren.

Ali Abdullah Saleh i Bahrain,  Ben Ali i Tunisien, Hosni Mubarak i Egypten och  Moammar Gaddafi i Libyen. Hoppet har tänts men än är det lång väg till demokratin.

I Egypten har militärrådet, SCAF kidnappat revolutionen och agerat på ett sätt som  liknar Mubaraks metoder mot oliktänkande .

Militären har dragit åt tumskruvarna mot journalister och oppositionella. De under Mubarak så hatade militärtribunalerna mot civila har intensifierats. Över 12 000 sedan tyrannen försvann.(AB)

Budskapet från demokratirörelsen i Egypten är tydlig. De litar inte på SCAF och kräver att de träder åt sidan.

Enligt hälsodepartementet har minst 35 personer mist livet . Militärrådet ber om ursäkt och samtidigt grips två regimkritiska amerikanska journalister. I går kom uppgifter om att militären använt tårgas med nervgift mot demonstranterna.

– Allt är precis som på Mubaraks tid, sade en demonstrant vid Tahrirtorget i Kairo. (Ex)

I skuggan av det som händer i Egypten pågår protester mot regimen i Syrien. 4550 döda antalet registrerade offer hittills sedan den 15 mars 2011 enligt #  SyrienNynheter. Dit avvisar Sverige politiskt aktiva oppositionella. Till råga på allt används svensk teknik för att spåra dissidenter.  

Media: SvD123, DN123, Ex

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments