Mera grönljus i trafiken?


Så här dagen efter bombnedslag från Centern i Stockholm om att tillåta cyklister att köra mot rödljus och enkelriktat går infrastrukturminister Elmsäter-Svärd(m) och föreslår att bilar också ska få grönt ljus när de ska svänga höger.

Vad ska komma härnäst? Med en trafik som kännetecknas av alltmer stress och otålighet är detta knappast något som skulle öka trafiksäkerheten.

Talet om att ändra regler som står i vägen för valfriheten och som många bryter mot saknar logik och är inget annat än dimridåer för att slippa ta itu med en vettig trafikplanering.

Bygg ut kollektivtrafiken och gör den attraktiv så ökar framkomligheten och minskas stressen i trafiken. Skapa för Guds skull vettiga cykelbanor som underlättar för cyklisterna att ta sig fram och som skyddar  gångtrafikanter från cykelmarodörernas framfart.

Tidigare inlägg

Media: Ex123Svd123, DN123

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,  , ,, ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ingvar Larsson
Ingvar Larsson
12 years ago

Per Ankersjö, denne frihetens självutnämnde apostel i Stockholm, menar att regeln att stanna vid rött ljus måste luckras upp i frihetens namn. Folk cyklar ju ändå mott rött ljus så varför skulle det vara olagligt? Med tanke på Ankersjös ljusblåa syn på världen och människorna skulle man kunna misstänka att han tänker att allt som skiftar i rött behöver man inte bry sig om. Det röda är ju det grönas komplementfärg så egentligen är det samma färg fast tvärtom. Vare sig trafikljuset visar rött eller grönt så är det bara att köra på. Därigenom vidgas frihetens gränser, och Stockholm blir en grönare stad.