Bakom stängda dörrar…

… gör alliansen upp med Sverigedemokraterna.

Media har slagit på stora trumman när sverigedemokraterna röstat på förslag som  socialdemokraterna lagt fram i riksdagen men samtidigt  avstått från att redovisa att i 95% av fallen är det alliansen som fått SD:s röster. När det gäller omröstningar i riksdagen har SD precis samma rätt som alla andra partier ett välja var de ska lägga sin röst om det  egna förslaget förlorar och är egentligen inget att orda om.

Att som alliansen gjort öppna dörren och gå in i direkta förhandlingar med ett främlingsfientligt  parti man sagt sig vilja undvika är en annan femma.

Statsministern och Moderat-ledaren Fredrik Reinfeldt sade i ett av sina tydligaste uttalanden från våren 2010: ”Vi har som parti-policy att inte samarbeta med Sverigedemokraterna och det håller vi fast vid”.

Men åtminstone alliansen har fört samtal med Sverigedemokraterna.  (SvD)

Det fall som nu rapporteras om är ett ärende  som  riksdagens trafikutskott skulle fatta beslut om i december 2010. Ärendet gällde  höjda avgifter på Öresundsbron, något  som hela oppositionen stod emot. Tony Wiklander, (SD) ledamot i trafikutskottet, säger sig ha blivit han kontaktad av alliansföreträdare innan beslut i frågan.

När Söder sedan  framställer sd som ”informella samarbetspartners” till båda blocken är det inget att förvånas över. Det är en taktik lätt att genomskåda, ett försök att härska genom att söndra. När moderater och socialdemokrater träter om vem som samarbetar med SD är det bara SD som vinner poäng. Svart på vitt visar också vilket av blocken SD sympatiserar med.

Bloggvägg  lånad av Krassman

Tokmoderaten / Jinge / Martin Moberg / Veiken´s blog / Peter Högberg / Kommunisternas blogg / SD i riksdagen / Jonas Sjöstedt / Olas tankar / ”Dagens pratisar” i Soldatmammans värld / Den ohälsosamme ekonomisten / Jan Rume / Feel in the blogg / HumanLabRat / (S)ebastians tankar / Monica Green /

Media: DN SvD12 AB Ex
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments