Stockholm, cykelmarodörens paradis?


Nu ska cykelmarodörerna få göra som de vill. Cykla mot rött och enkelriktat åtminstone om några ”tunga” politiker i Stockholm får som de vill.

Två enkla frågor riktar jag till dessa politiker. Vad händer om en cyklist och bil krockar när cyklisten kör mot enkelriktat eller mot rött ljus? Vems är felet om en cyklist kör på en gångtrafikant som sneddar över gatan och  inte ser cyklisten komma körande mot enkelriktat?

Måste erkänna att jag själv inte är Guds bästa barn när jag sätter mig på cykeln.  Fast jag har bättrat mig och det rejält tack vare att jag stoppades av polis när jag cyklade mot enkelriktat och dessutom på trottoaren. Slapp böter eftersom jag hoppade av cykeln när jag såg polisen långt där framme i gatukorsningen.  En lång föreläsning av våndorna av att bli påkörd av en cyklist eller själv bli påkörd av bil fick mig att tänka efter. Det var för övrigt fler än jag som stoppades av polisen den där morgonen. Efter några olyckor där gångtrafikanter skadats av cyklisters framfart gjorde polisen en samlad kampanj.

En märklig logik att föreslå att det ska bli tillåtet att köra mot rött och enkelriktat eftersom många gör så. Med den logiken skulle  alla regler, lagar och förordningar som folk bryter emot genast skrotas. Om folk bryter mot fundamentala trafikregler  så är det ju knappast regeln det är fel på. Ett idiotiskt förslag som bäst platsar i papperskorgen.

Foto: annarkia

Media: AB123, Svt, Ex, DN, SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

  10 comments for “Stockholm, cykelmarodörens paradis?

Comments are closed.