Stockholm, cykelmarodörens paradis?


Nu ska cykelmarodörerna få göra som de vill. Cykla mot rött och enkelriktat åtminstone om några ”tunga” politiker i Stockholm får som de vill.

Två enkla frågor riktar jag till dessa politiker. Vad händer om en cyklist och bil krockar när cyklisten kör mot enkelriktat eller mot rött ljus? Vems är felet om en cyklist kör på en gångtrafikant som sneddar över gatan och  inte ser cyklisten komma körande mot enkelriktat?

Måste erkänna att jag själv inte är Guds bästa barn när jag sätter mig på cykeln.  Fast jag har bättrat mig och det rejält tack vare att jag stoppades av polis när jag cyklade mot enkelriktat och dessutom på trottoaren. Slapp böter eftersom jag hoppade av cykeln när jag såg polisen långt där framme i gatukorsningen.  En lång föreläsning av våndorna av att bli påkörd av en cyklist eller själv bli påkörd av bil fick mig att tänka efter. Det var för övrigt fler än jag som stoppades av polisen den där morgonen. Efter några olyckor där gångtrafikanter skadats av cyklisters framfart gjorde polisen en samlad kampanj.

En märklig logik att föreslå att det ska bli tillåtet att köra mot rött och enkelriktat eftersom många gör så. Med den logiken skulle  alla regler, lagar och förordningar som folk bryter emot genast skrotas. Om folk bryter mot fundamentala trafikregler  så är det ju knappast regeln det är fel på. Ett idiotiskt förslag som bäst platsar i papperskorgen.

Foto: annarkia

Media: AB123, Svt, Ex, DN, SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
13 years ago

En artikel om cyklar och då passar Google på att släppa fram en annons om bilförsäkring.. 🙂

Per-Anders
13 years ago

Håller med dig helt och hållet. Lite väl populistiskt om lagar ska skrotas därför att alltför många bryter mot dem. Men jag undrar lite över hur det är idag. Om en bil och en cyklist krockar, därför att cyklisten cyklat lagvidrigt, vem får stå för skadorna på bilen och om cyklisten skadas? Jag läste nån gång att bilister alltid ska vara aktsamma mot svagare trafikanter (cyklister, gående) och att bilisterna alltid är ”skyldiga” oavsett vems felet är.

Jesper
Jesper
13 years ago

…och nu går Elmsäter-Svärd ett steg längre och föreslår att även bilar ska få köra mot rött. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13166545.ab

Kram från trafikkaosets Rom
Jesper

annarkia
annarkia
13 years ago
Reply to  Jesper

Är detta tillåtet i Rom i så fall får Du se upp Jesper.

Jesper
Jesper
13 years ago

Jorå, lovar att se upp, för ja bilarnas fart har ju ökat så klart & ingenting tycks få dom att stanna. Ja det är gatornas bredd som gör mig så rädd, hur ska vi fååå dom att stanna. Men som det nu é & som det tycks bli, så har jag ett råd till er alla: Först så ser du till vänster, sen så ser du till höger, sen så ser du till vänster igen & är det klart så kan du gå över…

Jesper
Jesper
12 years ago
Reply to  annarkia

Haha 😉 Ciao, a dopo!