En diktatur är en diktatur, punkt!

Med kniven på strupen gör  Karin Enström, moderat försvarsminister en pudel.

Hennes ovilja att kalla Saudiarabien för en diktatur möttes av en veritabel kritikstorm. En snabblektion med hjälp av UD  fick Karin Enström, moderat försvarsminister att medge att Saudiarabien är en diktatur

“Regeringen delar inte in världens länder i demokratier eller diktaturer, men om det endast är möjligt att beskriva Saudiarabien som antingen en demokrati eller diktatur så bör Saudiarabien beskrivas som en diktatur”. (AB)

Saudiarabien är inte vilken diktatur som helst.  Saudiarabien finns på värstinglistan bland kvarvarande diktaturer. Nu väntar vi på ett klargörande från regeringen som klart och tydligt säger att det inte är Sveriges uppgift att förse diktaturer med vapen.

Tidigare inlägg


Läs även andra bloggares åsikter om , ,   , , , , , ,

Please follow and like us:

  4 comments for “En diktatur är en diktatur, punkt!

 1. 14 augusti, 2012 at 11:22

  Well, “dom gör inte den indelningen i länder”. Själv känner jag att detta är ännu ett stöd för att demokrati och diktaturen är olika grader på samma förtrycks-skala, snarare än en dikotomi. Om sk demokratier hjälper sk diktaturer att bygga och driva sin diktatur, vad är då den meningsfylld distinktionen?

 2. RE
  14 augusti, 2012 at 13:47

  Allting handlar ju så klart om vilken sida av intressesfären, diktaturen står på..
  Iran och än värre Syrien som relativ Sauidi är rena frihetensparadiset är för oss fiender, därför att de starkt motsätter sig västs intressen i regionen, medan Saudi som de facto är värdens hårdaste religiösa diktatur alla kategorier, beväpnas, underhålls och backas upp av bla Sverige..
  Vill man verkligen lösa problemen i Mellanöstern lånsiktigt måste man sätta samma press med samma villkor på alla länder i regionen, (oavsett om det är Israel, Syrien, Saudi eller Iran). den godtyckliga politiken och den hejdlösa propagandan som utövas nu är ett skämt..
  Framtida generationer kommer att skratta åt vår kortsiktiga och fullständigt uppenbara idioti att hantera den här frågan..

Comments are closed.