Inga överraskningar …

Man kan inget annat säga än att regeringen är förutsägbar.  Allt hängs upp på skattesänkningar.

Inför vårpropositionen som redovisas i morgon aviserar alliansen  vad som komma ska i en debattartikel i Dagens Nyheter. Som vanligt ska alla problem lösas med sänkt skatt.     Resten ordnas av dynamiska effekter.  Några dynamiska effekter när det gäller arbetslösheten har inte de senaste skattesänkningarna gett upphov till. Roger Jönsson pekar på att det finns 400 000 arbetslösa och  att en av tre är långtidsarbetslösa  samtidigt som företagen söker med ljus och lykta efter kvalificerad personal. Istället för vidareutbildning har regeringen satsat på jobbcoacher.

Skola, vård och omsorg har drabbats av nedskärningar och ökad börda för den kvarvarande personalen. En eftersatt infrastruktur har skapat kaos i tågtrafiken och sjuka och arbetslösa hänvisats till socialkontoren.  Arbetslöshetskassan en av de sämsta i väst och en skyhög arbetslöshet. Är det det som är de dynamiska effekterna? Är det så framtidstro och tillväxt skapas?  För vem blir då följdfrågan. Vi vet att Sverige glider isär då klyftorna ökar. Är det  vad som väntar framöver? En fortsättning på en upp och nedvänd Robin Hood politik

Hur välfärden tryggas på det sättet är en gåta.  En satsning på välfärden är det som skapar trygghet och kan skapa jobb.  Istället för skattesänkningar borde mer satsas på infrastrukturen, vidareutbildning av arbetslösa  och en sjukförsäkring som görs om och görs rätt.

Bloggat: Ulf Vargek, Roger Jönsson, Martin Moberg, Röda Malmö, HumanLabRat, R Lenefors

Media: AB234, GP2Svd, Ex, DI
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Kent Karlsson
Kent Karlsson
13 years ago

Grattis Schlingmann, du gör skäl för varje skattekrona vi ger dig i lön! Du och ditt propagandaministerium sköter ert jobb åt Reinfeldt. Nu har tidningarnas hemsidor era skattesänkningar högst upp istället för artiklar om de kosmetiska förändringarna i sjukförsäkringen och artiklar om att Reinfeldt fegar ur från att möta Håkan Juholt! Så förflyttar man fokus från de obehagliga frågorna till något som ger bilden av att var positivt! Kanske dags att statsministern ger dig en rejäl löneökning. Nä. så dumt av mig. Du får ju genom det femte jobbskatteavdraget så oerhört mycket större skattesänkning än vad vårdbiträdet får!

När skall det ”sovande folket” vakna och se igenom alla ”vackra” ord och se vad som pågår i bakgrunden? Försämringar i arbetslagstiftningen, sjuka som kastas ut i socialbidragskön, skattesänkningar som endast ger några korvören till de lågavlönade men desto mer till de som redan lever gott! Ser inte folk alla avgifthöjningar som äter upp deras stackars skattesänkningar!?
Ser inte svenska folket att det är Svenskt näringsliv genom sina ”hemliga partibidrag” och en fd, reklam-man, numera en svensk propagandaminister, som i praktiken styr Sverige!?