(M) på raggarstråt?

 Är Tobias Billströms upprepade klavertramp en medveten strategi? Har migrationsministern skickats ut av (M) för att ragga tillbaks väljare.

Igår tvingades Tobias Billström att backa på ett uttalande som visar att han särskiljer människors uppsåt utifrån hår och ögonfärg. Ett i sak rasistiskt uttalande. Idag höjer Fredrk Reinfledt fingret och säger att Tobias Billströms uttalande är försvårande för hans ställning som migationsminister. Inte mer. Inget krav på avgång.

Nu är det inte första gången Billström är ute och cyklar.

I en intervju i måndagens DN gjorde Tobias Billström ett dubbelt klavertramp. Först argumenterade han emot att papperslösa ska få gå gymnasiet, en rätt som efter regeringens förslag ska införas den 1 juli. Sedan uttalade han sig om att ”blonda och blåögda” hade andra syften med att ta hand om personer som upplåter sig illegalt i landet än andra.

Ett annat uppmärksammat uttalande kom i början av februari när Tobias Billström påstod att en moderat arbetsgrupp hade till uppgift att se över ”volymerna” på asyl- och anhöriginvandring efter valet. Detta tog Fredrik Reinfeldt avstånd ifrån och påpekade att något sådant uppdrag inte fanns i de skrivna direktiven från Moderaternas partistyrelse.(DN)

Vad annat kan Fredrik Reinfeldt göra efter gårdagens nya feltramp av Tobias Billström (M)? Kritiken antog stormstyrka. Det hade varit förödande om statsministern tittat åt annat håll. Vad Fredrik Reinfeldts kritik egentligen står för kan man dock undra. De var inte så länge sedan han själv i  en partiledardebatt sa att Sveriges  höga arbetslöshet i själva verket inte var  hög – om man räknar ”etniska svenskar mitt i livet”.

Utspelen mot invandrare och flyktingar ser snarare ut som en medveten strategi från moderaternas sida än enstaka snedsteg eller felsägningar. Frågan är om inte  moderaterna är ute på raggarstråt. Sverigedemokraternas uppgång kan ju delvis förklaras av en överströmning från de moderat leden. Att säga att Tobias Billströms uttalande är försvårande för hans ställning som migationsminister kostar ju inget.

Lästips: REVA är vidrigt – men migrationspolitiken vidrigare | Calandrellas blogg

Blogat: Jinge, M Moberg

Media:AB1, DN123, SvD123, SR1

Andra om ,, , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: Tobias Billström, Moderaterna, Fredrik Reinfeldt, Blonda, Blåögda, Rasism, Politik, Val 2014 dn123 ab1 svd123 sr1 Annarkia […]

Sven Tycker
11 years ago

Nä, jag tror inte att den gode Tobias handlar på updrag från högre ort. Han begriper helt enkelt inte bättre. Han tycker helt enkelt annorlunda än Moderaternas officiella politik. Och trampar därför regelbundet i klaveret.

Per-Anders
11 years ago

Eftersom både M och SD tillhör samma mörkblåa planhalva i politiken är kanske steget inte så långt för väljarna att ta mellan partierna. Medveten strategi eller inte – rasistiska uttalanden är nog egentligen inte den största synd en sann moderat kan begå.

trackback
Det har blivit dags att välja | RASMUS LENEFORS
11 years ago

[…] att läsa: Annarkia l Olas tankar l Roger Jönsson l Röda Berget l SvD l […]