En storm i vattenglas dagen efter.

Medan världen håller andan efter  Tsunamin som sköljde in över japan stormar det runt valberedningens förslag av ny partiledare för socialdemokraterna.

Reinfeldt rynkade näsan och Svenska Dagbladet ledare uppmanar H Damberg, högersossen att inte ge upp.  Det om något är väl ett tecken på att valberedningen lagt rätt förslag på efterträdare till Mona Sahlin.  Juholt är en erkänt skicklig kommunikatör och debattör  egenskaper som är värdefulla i en värld där det som sägs ofta är mindre viktigt än hur det sägs.

Högberg och Westerholm ger Juholt och Jämtin 100 dagar på sig att visa var skutan ska stå. Visst är det politiken som är det intressanta och avgörande för hur det ska gå för ett parti som mist sin säregna maktposition efter två valförluster i rad. Förluster som rört upp till ytan de motsättningar som ryms i ett parti av den  storleken. Motsättningar som startat diskussioner om färdriktning och innehåll och lett till en välbehövlig idédebatt.

Svensson på vänsterkanten ser i Juholt en gråsosse av den gamla skolan medan andra har ett annat perspektiv och ser honom som vänster. Hur man nu kan anses vara vänster när man godkänt svenskt deltagande i kriget i Afghanistan på USAs sida? Scaber Nestor förundras över att man alltid väljer personer som inte haft ett jobb utanför rörelsen. Ett arbetarparti förtjänar bättre tycks han mena och pekar svårigheten att leda ett arbetarparti om man aldrig smakat på den verkligheten.

Krassman anser att det spekuleras in absurdum och granskar de argumenten som förts fram  och sågar de flesta. Intressant läsning jag rekommenderar. Mer att läsa för den politiskt intresserade är Eric Sundströms analys av Juholts utmaningar på Dagens Arena.

Tidigare inlägg

Några som bloggat dagen efter: Martin Moberg , Röda Malmö, , Signerat Kjellberg, Lena Sommestad
Media: DN DN2, SvD SvD2 SvD3 SvD4, Ex,AB AB2 AB3, SkD, D

Andra bloggare om juholt,, socialdemokraterna, samhälle, politik,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
13 years ago

Reinfeldt rynkade näsan och Svenska Dagbladet ledare uppmanar H Damberg, högersossen att inte ge upp.”

Tacka sjutton för det. De vill ju inte att en färgstark socialdemokrat ska bli partiledare, för då kan det ju gå illa…

Anton
Anton
13 years ago

Rapport spädde på med ett nidporträtt av Juholt ikväll.