En joker som går hem.

Det blev Håkan Juholt en joker i leken som blev valberedningens förslag till ny partiordförande.

Den blivande partiordföranden i socialdemokraterna är  en skicklig kommunikatör van att samtala med media. Det  stod klart under dagens presskonferens. Om Håkan Juholt förmår att ena ett sargat parti och föra partiet tillbaks på arenan återstår att se.  Nu är varken han eller Carin Jämtin som föreslås bli ny pressekreterare valda ännu. Men hur gör en kongress som endast har ett namn att välja på?  Blir spännande och se om det blir ett enhälligt val.

Håkan Juholt gjorde ett gott intryck på presskonferensen. Han signalerade att han brinner för ”social demokrati” och betonade jämlikhet och tillväxt.  Hans påpekande om att regeringen saknar idéer och nöjt sig med att förvalta tyder på att alliansen kan få det varmt om fötterna.

Var Håkan Juholt står,  i mitten, vänster eller högerut träter statsvetarna och journalisterna om. Det lär nog visa sig snart om socialdemokraterna förmår att hitta ett eget spår eller ska följa efter moderaterna i jakt på storstädernas medelklass. Oenigheten  har sargat partiet och nu är första steget taget.  Det är nu det viktiga  jobbet inom det socialdemokratiska partiet  börjar. Jobbet att bestämma sig för färdriktning och innehåll av en politik som bär .

Här presenterar Håkan Juholt sig själv och nog är han  en herre med humor den blivande partiledaren för (S) och personligen tror jag att han går hem i stugorna. Valberedningen har gjort ett bra val.

Lästips: ” Om hundra dagar bör de leverera förslag på inriktning”

Bloggat: HBT-sossen, Jinge,Krassman
Media: AB1 Svd12 DN12 ,GP1234 , ex1, svt12345
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Mellanöstern, Obama, Libyen, Politik, Oljan ab1 ex1 svd1234 dn123 svt12 gp1 Läs oxo: loblog annarkia1 ilsemarie krulli markperspekt martin röda b pamflett k&å mullvad zaramis Etiketter:EU, […]