Kärnkraftshaveri som skrämmer.

En katastrof som den i Japan visar hur sårbart samhället är. I nuläget är det omöjligt att överblicka eller ens förstå vilka konsekvenserna blir för människor och miljö.

Oljeraffinaderier står i brand och svart rök och vatten sprider miljöfarliga gifter.  Katastroftillstånd har utlysts. Kärnkraftverken  Fukushima 1- 3 har  skadats. Jordbävningssäkrade sas de och visst nödstoppades de som de ska vid en jordbävning men kylsystemen fungerar inte. Det finns inga säkra kärnkraftverk om nu någon tror det. Det som händer kärnkraftverken i Japan  är oroväckande. Flera nyhetsbyråer rapporterar nu på morgonen att en härdsmälta kan ha skett i ett av verken. Tiotusentals människor har evakuerats och radioaktiva utsläpp har gjorts under natten för att lätta på trycket i reaktorerna.  Redan under natten rapporterades att radioaktiviteten låg 1000 gånger över normalt inne i en av reaktorerna och nu befaras härdsmälta.

Klockan nio i morse vällde vit rök ut från kärnkraftsverket Fukushima 1

En explosion har utbrutit på det japanska kärnkraftsverket Fukushima 1, uppger Sky News.
Enligt tv-kanalen har flera arbetare skadats och tak och väggar har rasat.
Radioaktiviteten vid kärnkraftsverket uppges vara 20 gånger högre än normal nivå för tillfället. (AB)

Vi minns Tjernobyl och hur marken på grund av explosionen i det verket gjort marken obebolig under hundratals år framöver. Vi minns människorna som  stod oskyddade mot strålning. Ett gammalt kärnkraftverk sas det . Se vad som nu händer med ett modernt så kallat jordbävningssäkrat kärnkraftverk i Japan. Det finns ingen säker kärnkraft! Även om en lättvattenrektor som Fukushimas är risken stor att skadeverkningarna på miljön och människor blir obotliga.

Krisinformation.se
Bloggat: Jinge, Svensson
Media: AB1234567 Ex123 DN123 SvD12 GP1234 Svt1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
joanna
joanna
13 years ago

Vad säger kärnkraftslobbyn som påstått att kärnkraftverk inte kan explodera?