Avsluta den militära insatsen i Libyen.

Hur många civila kommer att mista livet när bomberna fälls över en huvudstad och vilken skada åstadkoms på infrastrukturen i det civila samhället?

Uppdraget från FN var att skydda civila genom att upprätta och övervaka en flygförbudszon inte bomba civila mål eller bomba för att avsätta en ledare.Nu fäller  NATO bomber dag och natt över miljonstaden Tripoli. Vad som händer nu är precis det som många av oss förutsåg  redan när flygförbudszonen beslutades.De krig vi nu ser är inget annat än ett  försök från USA:s sida att behålla hegemonin i området och kontroll över oljan, ivrigt påhejad av Storbritannien..

Efter civilbefolkningens katastrofala lidande i Afghanistan och Irak har USA/Nato än en gång bevisat att oavsett vad de påstår sig bomba, är det de som ska skyddas som stryker med, och kvinnor och barn som drabbas hårdast. Denna gång i FN:s namn skriver Kirsti Kolthoff mfl i SvD.

Därför är det rätt att kräva att den svenska insatsen avslutas omgående och att JAS-planen återvänder till Sverige.

Tidigare inlägg

 • JAS till Libyen?
 • Bloggat: Olas tankar, Jinge, Svensson

  Media: AB1, Ex1
  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

  Subscribe
  Notify of
  guest

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1 Comment
  Oldest
  Newest
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Morgan
  Morgan
  12 years ago

  Vad jag känner till så har alla initiativ till förhandlingar syftande till en fredlig lösning ignorerats av Usa och Nato. Framför allt initiativ från Afrikanska Unionen. Vidare är FN-mandatet ganska tunt. Sveriges roll kunde istället vata att bidra med humanitär hjälp och stöd åt förhandlingar. Nu traskar vi patrull efter Obama och Cameron. Situationen skrämmande likt kriget mot Irak 2003. Det är en ynkedom att Sverige lånar sig till detta.