Mona Sahlin väcker känslor.

Mona Sahlin väcker rubriker och bloggvärlden går i taket

Hon anses ha dåligt omdöme alternativt vara en dålig förlorare då hon reagerar på Håkan Juholts ”taskiga” uttalande om Bodström och när hon är tydlig med sin inställning till fortsatt engagemang i Libyen i en intervju i Dagens Nyheter .

Vad  jag inte förstår är hur detta kan röra upp så starka känslor.  Låt vara att hon varit partiledare för socialdemokraterna men yttrandefriheten gäller alla medborgare .  En fri och öppen debatt är det som leder framåt. Mona Sahlin väcker känslor och kommer förmodligen att fortsatt göra så.

Det var fruktansvärt tröttsamt att se hur media gjorde allt för att sänka Mona Sahlin inför valet. Nu är det  Håkan Juholts tur inte utifrån ställningstagande i sakfrågor utan på grund av  person.   Irriterande och samtidigt skrämmande när fokus borde ligga på sakpolitik.

Vi har en regering som tappat styrfart och som låst fast sig vid en enda åtgärd, jobbskatteavdrag. Vi har en opposition som ligger lågt. Sveriges största parti  socialdemokraterna ligger i startgroparna för att diskutera organisationsfrågor medan förändringsarbetet inom politiken gömts undan i något mörkt hörn.  Totalt stiltje medan alliansregeringen ges fria tyglar att realisera sin privatiseringsvurm  och skattesänkarpolitik som urholkar det gemensamma och den generella välfärden. Vi har en kvardröjande hög arbetslöshet och i media lyfts Timbros förslag om lönesänkningar fram som en framkomlig väg. Och vad möts vi av?  Allt ljus på person istället för en diskussion om viktiga sakpolitiska frågor som påverkar människors liv och Sveriges framtid.

Bloggat: M Moberg, J Westerholm,F Kjellberg, Tokmoderaten, Jinge

Media:GP,DN12, AB123, Ex12, Svd
Läs även andra bloggares åsikter , , , , , ,

1 comment for “Mona Sahlin väcker känslor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.