Mona Sahlin väcker känslor.

Mona Sahlin väcker rubriker och bloggvärlden går i taket

Hon anses ha dåligt omdöme alternativt vara en dålig förlorare då hon reagerar på Håkan Juholts ”taskiga” uttalande om Bodström och när hon är tydlig med sin inställning till fortsatt engagemang i Libyen i en intervju i Dagens Nyheter .

Vad  jag inte förstår är hur detta kan röra upp så starka känslor.  Låt vara att hon varit partiledare för socialdemokraterna men yttrandefriheten gäller alla medborgare .  En fri och öppen debatt är det som leder framåt. Mona Sahlin väcker känslor och kommer förmodligen att fortsatt göra så.

Det var fruktansvärt tröttsamt att se hur media gjorde allt för att sänka Mona Sahlin inför valet. Nu är det  Håkan Juholts tur inte utifrån ställningstagande i sakfrågor utan på grund av  person.   Irriterande och samtidigt skrämmande när fokus borde ligga på sakpolitik.

Vi har en regering som tappat styrfart och som låst fast sig vid en enda åtgärd, jobbskatteavdrag. Vi har en opposition som ligger lågt. Sveriges största parti  socialdemokraterna ligger i startgroparna för att diskutera organisationsfrågor medan förändringsarbetet inom politiken gömts undan i något mörkt hörn.  Totalt stiltje medan alliansregeringen ges fria tyglar att realisera sin privatiseringsvurm  och skattesänkarpolitik som urholkar det gemensamma och den generella välfärden. Vi har en kvardröjande hög arbetslöshet och i media lyfts Timbros förslag om lönesänkningar fram som en framkomlig väg. Och vad möts vi av?  Allt ljus på person istället för en diskussion om viktiga sakpolitiska frågor som påverkar människors liv och Sveriges framtid.

Bloggat: M Moberg, J Westerholm,F Kjellberg, Tokmoderaten, Jinge

Media:GP,DN12, AB123, Ex12, Svd
Läs även andra bloggares åsikter , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anita blomqvist
Anita blomqvist
12 years ago

Hej Mona!

Jag har nog missuppfattat dig och dina värderingar, Jag har trott att du jobbar för folket. Jag har tyvärr fått fel bild av dig. När du satt i kylan hade du få vänner, vi sanna socialdemokrater som värnar om varandra och vill allas väl finns inte så många av idag. Vi stöttade dig och trodde på dig trotts allt och att du var en intelligent och bra representant för partiet som man kunde lita på i alla avseende. Jag tycker att du ska Stötta Håkan Juholt fullt ut han är för mig och många därtill en mycket varm och ödmjuk människa som vill oss alla väl. Jag är oerhört besviken på att du och Bodström börja röra om i grytan och ska förstöra för socialdemokraterna nu när vi äntligen börja få lite vind i seglet, istället för att visa att du och Bodström är dåliga förlorare tycker jag om ni värnar om solidaritet och rättvisa för folket och samhället dela med er av era kunskaper istället för att leka i sandlådan vi har inte råd med detta. Ibland får jag den känslan att du aldrig ville bli stadsminister utan sitta på läktaren och jonglera, du och dina vänner kanske till och med har samma åsikter i stort som Alliansen.
Visa att du är kvinna för ditt parti och inte låta Borgarena driva med oss längre.

Med vänliga hälsningar
Anita Blomqvist