Ännu en matematisk fint från alliansen?

Alliansen fortsätter på samma tåg.

När regeringen först försämrat och sedan återställer en aning av det de ställt till med kallas det för att satsa på. Idag är det pensionärernas tur då de utlovas en skattesänkning på en femtiolapp  månaden. Rena rama allmosan med tanke på att kostnader för läkemedel, tandläkarbesök och hyror skjutit i höjden. Det är ju regeringen som skapat klyftan som uppstått mellan hur intjänad lön i form av pension beskattas jämfört med det skatteavdrag de som är i tjänst i dagslaget fått åtnjuta.


Tabell från PRO

En femtiolapp i månaden vad räcker det till? Inte ens en biobiljett men möjligen ett paket kaffe.  Det är regeringen som bestämt att det ska göras åtskillnad mellan de som hela sitt liv jobbat och betalat skatt och de som gör det idag. Pension är inget annat än intjänad lön. Pengar som dragits av på lönen för att sedan betalas i form av pension. Nog är det lätt att hålla sig för skratt när regeringen lovar pensionärer småsmulor på bordet som kompensation för att ha varit med om att subventionera jobbskatteavdraget.

Det verkar som spelet med siffror har nått vägs ände och ingen längre låter sig luras av alliansens manipulationer med matematiken och statistiken.

Media: SvD, DN1,2,3, AB1,2, GP1, SVT


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

  1 comment for “Ännu en matematisk fint från alliansen?

Comments are closed.