Sex år med Fredrik Reinfeldt och alliansen.

I dag öppnar riksdagen efter långt sommaruppehåll. En ny  regeringsförkklaring men samma ministrar som förra riksdagsåret. Vad har vi av vänta?

Vad vi vet är att efter sex år  med en moderatstyrd regering har unga människors (20-29 år)tappat tilltron  på det svenska välfärdssystemet .

Utdrag ur Folksams rapport “Välfärdstendens 2012“:

Bilden som växer fram är både nyansrik och tydlig. Unga vuxnas tillit till dagens välfärd är långt ifrån hundraprocentig. Nästan häften uppger att de känner ganska eller mycket stor oro för att deras föräldrar i framtiden inte får den vård de behöver och 40 procent känner samma grad av oro för att inte kunna försörja sig ifall de blir sjuka, arbetslösa eller skadar sig.

[…]

Sveriges fall i välfärdsligan har alltså inte gått dagens unga vuxna obemärkt förbi.

Efter sex års nedmontering och utförsäljning av den svenska välfärden är det inget att förundras över.  Under sex år med moderatstyrd regering har långtidsarbetslösheten bitit sig fast och arbetslösheten var i augusti uppe i 7,2 procent. Vi har en regering som tror att om man bara rycker undan försörjningen för sjuka och arbetslösa blir de friska och anställda.

Regeringens blinda tilltro till skattesänkningar och försämringar av socialförsäkringarna har inte skapat några nya jobb.  Det är uppenbart för alla att det riktigt stora misslyckandet som Fredrik Reinfeldt har att visa upp är  vid sidan av ett otryggare Sverige ett Sverige som glidit isär och där nya jobb består av fasans FAS 3 jobb.

Arbetslinjens syfte är när man tittar närmare på resultatet av den förda politiken inget annat än en politik som tvingar sjuka och arbetslösa att ta vilka jobb som helst till vilka usla villkor som helst.

Sverige behöver en kraftfull och tydlig opposition till den förda regeringspolitiken. Än så länge är den skriven i stjärnorna. Löfven och Reinfeldt verkar i nuläget mest följa John och ägna sig åt så kallad triangulering.

 Media:  AB,2SVT,2, Sydsv, DN, 2,3,4, SvD,2,3,4,


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 comments for “Sex år med Fredrik Reinfeldt och alliansen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.