Vargar är inga sällskapsdjur, bilder


Det har gått snart en månad sedan djurskötaren dödades av vargflocken  i Kolmårdens djurpark. Ännu får vare sig   djurskötare eller besökare gå in i hägnet.

Häromdagen besökte vi Nordens Ark och jag fastnade som väntat intill varghägnet. Vi stod länge och kikade in i skogen när plötsligt vargflocken ljudlöst kom springande som det kändes rakt mot oss.

Här tillåts ingen besökare gå in till vargarna. Det finns en inbyggnad i hägnet med glas från tak till golv som ger en känsla att vara bland vargarna.

De vargar som finns på Nordens Ark i dagsläget är sex 1-årsvalpar. Till skillnad från Kolmården respekterar man att vargen är ett vilt rovdjur.

– Våra vargar är inte tama, utan nästan rädda för våra skötare och springer och gömmer sig när personalen kommer in, säger Christer Larsson, projektledare på Nordens ark.(GP)

Visst är valparna förväxlande lik en hund.Vargen är hundens anfader men definitivt inget sällskapsdjur. Lika lite som tigern är det. Vad som hände i Köpenhams djurpark är ett mysterium. Mannen som dödades av tigern kan ju näppeligen ha gått in i hägnet av egen fri vilja.


Foto: Annarkia

Media: Svd 1, Svd 2, Dn 1, Dn 2, Land


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
DagL
11 years ago

En dödsolycka per sekel pga vargattack är väl inte så anmärkningsvärt mycket och gör inte varg till ett ovanligt farligt djur. Dessutom gillar ju folk upplevelser som ger vissa risker. Men det är ju inte särskilt bra timat till regeringens beslutsvånda när det gäller att strandsätta en uthållig vargpolitik.

trackback

[…] Inte en enda varg var på humör att visa sig. Första året såg vi hela vargflocken flera gånger i hägnet. […]