Vargar är inga sällskapsdjur, bilder


Det har gått snart en månad sedan djurskötaren dödades av vargflocken  i Kolmårdens djurpark. Ännu får vare sig   djurskötare eller besökare gå in i hägnet.

Häromdagen besökte vi Nordens Ark och jag fastnade som väntat intill varghägnet. Vi stod länge och kikade in i skogen när plötsligt vargflocken ljudlöst kom springande som det kändes rakt mot oss.

Här tillåts ingen besökare gå in till vargarna. Det finns en inbyggnad i hägnet med glas från tak till golv som ger en känsla att vara bland vargarna.

De vargar som finns på Nordens Ark i dagsläget är sex 1-årsvalpar. Till skillnad från Kolmården respekterar man att vargen är ett vilt rovdjur.

– Våra vargar är inte tama, utan nästan rädda för våra skötare och springer och gömmer sig när personalen kommer in, säger Christer Larsson, projektledare på Nordens ark.(GP)

Visst är valparna förväxlande lik en hund.Vargen är hundens anfader men definitivt inget sällskapsdjur. Lika lite som tigern är det. Vad som hände i Köpenhams djurpark är ett mysterium. Mannen som dödades av tigern kan ju näppeligen ha gått in i hägnet av egen fri vilja.


Foto: Annarkia

Media: Svd 1, Svd 2, Dn 1, Dn 2, Land


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 comments for “Vargar är inga sällskapsdjur, bilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.