Vad är det som händer?

Vi är många som inte känner igen oss längre. Ett allt kallare och råare Sverige börjar ta form. En återgång till den tid då folk fick stå med mössan i handen och buga herrskapet och arbetsgivare.


Först slaktades arbetslöshetskassan och skickade arbetslösa till socialkontoren sedan chockhöjdes avgifter mest för de som har taskiga jobb . Igår slogs ett fackombud blodigt av hotellchefen då hon löneförhandlade på ett halländskt hotell. Den 2 juli ville SAC förhandla med ett bemanningsföretag inom hotell- och restaurangbranschen om utebliven semester och löneanspråk. Då misshandlades SAC:s representant  för att senare  mordhotas inför fru och barn av ett kriminellt gäng med anknytning till bemanningsbranschen.

Gravida Charlotte hon blev av med jobbet då hon berättade för sin arbetsgivare att hon inte orkade mer övertid. Även bemanningsföretaget sparkade ut Charlotte.

Ungdomar utnyttjas som svart arbetskraft. Tjejen som säljer jordgubbar vid vägkanten är nog inte ensam i sin situation. Men baseballträ som skydd måste väl ändå vara unikt?

I slutet av juni besökte sommarturnerande representanter från LO den sommarjobbande flickan som sålde jordgubbar vid vägkanten utanför Göteborg. Efter lite småpratande kom det fram att hon att hon jobbade ensam hela dagen och fick svart betalning men också att hon blivit beväpnad av sin arbetsgivare för att skydda sig mot rånare.(AB)

Den tjejen slapp i alla fall att få sten på sig som de bulgariska bärplockarna i Mehedeby i Norduppland  . Får de någon förtjänst eller kommer de att få åka hem tomhänta  som bärplockare tvingats göra  tidigare år?

 

Så här kan det väl ändå inte få lov att gå till?

Media: SvD, Exp, 1, DN, 1


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
11 years ago

Det här är den nerförsbacke som infinner sig innan i det här fallet Reinfeldt och co: åker ut 2014. Och sedan är dom ett minne blått.
Det är bara att bita ihop, och hålla ut när det blir till det bättre,( får vi väl hoppas),för så mycket sämre kan det ju knappast hinna bli!?

Här en bra jämförelse vad Reinfeldt yttrade sig då, och nu med Facit i hand vet vi vad som har hänt:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fem-ar-med-alliansen-reinfeldtintervju_6566059.svd

Klas2k
11 years ago

Många tragiska och rent av absurda händelser, men hur man kopplar detta resp attpperslösa invandrare kommer till Sverige från läder i Sydeuropa där krisen slår hårdare till deen svenska regeringen har jag svårt att se.
Möjligen ur synvinkeln att vi kanske (?) pga en rätt restriktiv politik inte har kört våra stadsfinanser i botten då ?

När det gäller bärplockningen i Gävleborg hörde jag ett lokalprogram där kommunalrådet i Söderhamn skulle ha ett möte med en hög Bulgarisk politiker, för att försöka undvika att människor bli hitlurade med falska löften om lättförtjänta pengar och ingen biljett till hemresan – ett bra initiativ tycker jag – dialog och samverkan istället för lagstiftande förbud som ändå kan gs runt av samvetslöst folk som hjärtlöst utnyttjar dom dom kan för att tjäna lite pengar :/

/K