Vad är det som händer?

Vi är många som inte känner igen oss längre. Ett allt kallare och råare Sverige börjar ta form. En återgång till den tid då folk fick stå med mössan i handen och buga herrskapet och arbetsgivare.


Först slaktades arbetslöshetskassan och skickade arbetslösa till socialkontoren sedan chockhöjdes avgifter mest för de som har taskiga jobb . Igår slogs ett fackombud blodigt av hotellchefen då hon löneförhandlade på ett halländskt hotell. Den 2 juli ville SAC förhandla med ett bemanningsföretag inom hotell- och restaurangbranschen om utebliven semester och löneanspråk. Då misshandlades SAC:s representant  för att senare  mordhotas inför fru och barn av ett kriminellt gäng med anknytning till bemanningsbranschen.

Gravida Charlotte hon blev av med jobbet då hon berättade för sin arbetsgivare att hon inte orkade mer övertid. Även bemanningsföretaget sparkade ut Charlotte.

Ungdomar utnyttjas som svart arbetskraft. Tjejen som säljer jordgubbar vid vägkanten är nog inte ensam i sin situation. Men baseballträ som skydd måste väl ändå vara unikt?

I slutet av juni besökte sommarturnerande representanter från LO den sommarjobbande flickan som sålde jordgubbar vid vägkanten utanför Göteborg. Efter lite småpratande kom det fram att hon att hon jobbade ensam hela dagen och fick svart betalning men också att hon blivit beväpnad av sin arbetsgivare för att skydda sig mot rånare.(AB)

Den tjejen slapp i alla fall att få sten på sig som de bulgariska bärplockarna i Mehedeby i Norduppland  . Får de någon förtjänst eller kommer de att få åka hem tomhänta  som bärplockare tvingats göra  tidigare år?

 

Så här kan det väl ändå inte få lov att gå till?

Media: SvD, Exp, 1, DN, 1


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 comments for “Vad är det som händer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.