Hur ska det sluta?


Vilken soppa det blivit av det som skulle vara vår trygghet. Riskkapitalbolag som dammsuger landet för att göra vinst människors vårdbehov, hur är det möjligt?

De skär ner på service för att öka vinsten och går sedan vidare till nästa projekt med fickorna fulla av skattebetalarnas pengar. Den regering  som bär ansvaret för svindleriet borde slängas ut  från Rosenbad. Så gör vi nu inte utan  vi väntar tills det är dags att gå till valurnorna.Det är dags att vakna!

Frågan är om Löfvén vare sig vill eller förmår att röra bolagens möjligheter att göra vinst på välfärden? Märkligt kan man tycka då opinionen oavsett ideologisk hemvist vill att vinster i välfärden ska regleras.
Sommartid bor jag på kusten. Här är det glest mellan apoteken. De som finns är inte alltid så välsorterade. Efter att för tredje gången hör  -Nej tyvärr det har vi inte,  börjar jag att ge upp. Jag får helt enkelt planera bättre och köpa vad jag behöver när jag är hemma i stan. Där är jag omgiven av apotek som inte heller alltid har vad som står på receptet. Men då apoteken ligger tätt och nästan vägg i vägg är det bara att gå vidare till nästa. Hur gör de som har svårare att röra sig än jag?

Hur kommer det att se ut nästa år här på kusten. Hur många apotek finns då kvar?Faktum är att avregleringen av apoteksmarknaden kan försätta landsbygdsbefolkningen i en prekär situation. Det kan väl ändå inte finnas någon att det är  okey att tvinga folk att hämta receptbelagd medicin på bensinmacken eller ICA?

Informationsdirektör på Kronans droghandel , Andreas Rosenlund, vet minsann  besked . Han anser att att ett statligt stöd till glesbygdsapotek skulle kunna vara en lösning för att undvika nedläggningar. Men hallå! Innan avregleringen behövdes inget stöd. Nu vill förespråkare för den fria marknaden att staten ska skapa ordning i leden genom att ta ännu mer av skattebetalarnas pengar . Hur mycket pengar ska skattebetalarna mjölkas påi  detta nyliberala experiment? Finns det ingen gräns?

Media: AB 1 2 3 4SvD 1 , GP, Sydsv & Kaj Raving


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

  7 comments for “Hur ska det sluta?

Comments are closed.