Hur ska det sluta?


Vilken soppa det blivit av det som skulle vara vår trygghet. Riskkapitalbolag som dammsuger landet för att göra vinst människors vårdbehov, hur är det möjligt?

De skär ner på service för att öka vinsten och går sedan vidare till nästa projekt med fickorna fulla av skattebetalarnas pengar. Den regering  som bär ansvaret för svindleriet borde slängas ut  från Rosenbad. Så gör vi nu inte utan  vi väntar tills det är dags att gå till valurnorna.Det är dags att vakna!

Frågan är om Löfvén vare sig vill eller förmår att röra bolagens möjligheter att göra vinst på välfärden? Märkligt kan man tycka då opinionen oavsett ideologisk hemvist vill att vinster i välfärden ska regleras.
Sommartid bor jag på kusten. Här är det glest mellan apoteken. De som finns är inte alltid så välsorterade. Efter att för tredje gången hör  -Nej tyvärr det har vi inte,  börjar jag att ge upp. Jag får helt enkelt planera bättre och köpa vad jag behöver när jag är hemma i stan. Där är jag omgiven av apotek som inte heller alltid har vad som står på receptet. Men då apoteken ligger tätt och nästan vägg i vägg är det bara att gå vidare till nästa. Hur gör de som har svårare att röra sig än jag?

Hur kommer det att se ut nästa år här på kusten. Hur många apotek finns då kvar?Faktum är att avregleringen av apoteksmarknaden kan försätta landsbygdsbefolkningen i en prekär situation. Det kan väl ändå inte finnas någon att det är  okey att tvinga folk att hämta receptbelagd medicin på bensinmacken eller ICA?

Informationsdirektör på Kronans droghandel , Andreas Rosenlund, vet minsann  besked . Han anser att att ett statligt stöd till glesbygdsapotek skulle kunna vara en lösning för att undvika nedläggningar. Men hallå! Innan avregleringen behövdes inget stöd. Nu vill förespråkare för den fria marknaden att staten ska skapa ordning i leden genom att ta ännu mer av skattebetalarnas pengar . Hur mycket pengar ska skattebetalarna mjölkas påi  detta nyliberala experiment? Finns det ingen gräns?

Media: AB 1 2 3 4SvD 1 , GP, Sydsv & Kaj Raving


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
11 years ago

Nåja,sossarna är som miljöpartisterna splittrade i frågan om vinster i välfärden.

Beatrice Pettersson
Beatrice Pettersson
11 years ago
Reply to  Joanna

Barn- äldreministern Marita Larsson ger idag riskkapitalsbolagen tidsfrist att tälja guld en tid till genom att invagga väljarna i trygghet med att regeringen nu minsann satt ner foten och lämnat in förslag på nya regler rörande räntesnurror i privat skattefinansierad välfärd – men hur det kommer se ut är ännu inte klart: http://www.va.se/nyheter/nya-regler-efter-caremaskandalen-drojer-426015

Jonas Lundström
11 years ago

Bra skrivet.
xxx

Jonas Lundström
11 years ago
Reply to  annarkia

Jag tyckte det jag skrev var relaterat, och dessutom skrivet samma dag. Ärligt talat lite surt med tanke på hur mycket kapitalistisk reklam som finns på den här sidan annars, och hur ivrigt den här bloggen marknadsför sig. 🙁