En dag som alla andra ?


 En snabb skanning av några tidningars webbsidor får mig att haja till. Tre till synes olika händelser med en gemensam kärna fångar min uppmärksamhet.

Vad   är det som händer i konungariket Sverige. Apartheidbussar! Hur har det kunnat gå så härlångt. Rakt ner i den bruna sörjan. Flyktingöden omvandlas till volymer i migrationsmnisterns hjärna , en hjärna som särskijer folk efter ögon och hårfärg. Och han, Tobias Billström sitter ändå säkert. Viking Line låter invandrare vänta på bussen medan de med svenska namn får gå före i kön. Samma sorts rasism som under aphartheidtidens Sydafrika.  Det här är en del i en synnerligen farlig utveckling..

Krisen i euroland fortsätter att födjupas. Nu är det Cyperns tur. Politikerna tycks göra allt för att krisländerna ska krascha. Åtstramningar där folket ska betala för finanskapitalets spekulationer och girighet är numera legio. Inte konstigt att cyprioterna rasar och är förbannade.

Mitt i allt detta kan nu centern kalla sig för liberalt.-”Centerpartiet en nyfödd  tvilling till FP” skriver SvDAnnie Lööf applåderades och lugnet är återställt efter att Stureplanscentern gjort lekstuga av  idéprogrammet. Tillbaks till rötterna sägs det. Frågan är  om det finns plats för två folkpartier i Sverige.

Tre händelser som har en del gemensamt. Kriser föder oftast extremism. Någon att skylla på  för att hantera rädslan för framtiden är klassiskt. Nyliberalismens  vurm för marknaden är en del av krisen. Nyliberala lösningar med åtstramningar och minskad stat har visat sig vara rena rama återvändsgränden.

Nu är det bråttom om mönstret ska brytas. Det  är dags att  sätta ned foten och välja  annan väg.

Läs även  andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joakim
Joakim
11 years ago

Det var bara EN buss. Så ljuger den som säger sig varit utsatt?

annarkia
annarkia
11 years ago
Reply to  Joakim

I de två fall av diskriminering i fjärrbusstrafik som har uppmärksammats i media anser personer med invandrarbakgrund att de blivit diskriminerad medan busschaufförerna är av annan mening. När det gäller fallet med passagerare på bussarna mellan Stockholm och Grisslehamn pågår undersökning.Det är viktigt att gå till botten med vad som hänt.

Det andra fallet handlar om bussar från Örebro till Vikinglinjen vid två tillfällen i december. Vid ett av de tillfällena kördes endast en buss. Har inte de som anmält tagit fel på datum är den rapporterade händelsen konstruerad, ett falsarium.

trackback
Dagens läsning | RASMUS LENEFORS
11 years ago

[…] att läsa: Annarkia l Högbergs tankar l Martin Moberg l Mikael Andersson l Roger Jönsson l Röda […]

trackback

[…] och antipirater, liberaler och socialister, socialdemokrater och centerpartister, konservativa och progressiva – enas. Tillsammans måste vi stå upp för asylrätten och demokratin. Det är en fråga om […]