En dag som alla andra ?


 En snabb skanning av några tidningars webbsidor får mig att haja till. Tre till synes olika händelser med en gemensam kärna fångar min uppmärksamhet.

Vad   är det som händer i konungariket Sverige. Apartheidbussar! Hur har det kunnat gå så härlångt. Rakt ner i den bruna sörjan. Flyktingöden omvandlas till volymer i migrationsmnisterns hjärna , en hjärna som särskijer folk efter ögon och hårfärg. Och han, Tobias Billström sitter ändå säkert. Viking Line låter invandrare vänta på bussen medan de med svenska namn får gå före i kön. Samma sorts rasism som under aphartheidtidens Sydafrika.  Det här är en del i en synnerligen farlig utveckling..

Krisen i euroland fortsätter att födjupas. Nu är det Cyperns tur. Politikerna tycks göra allt för att krisländerna ska krascha. Åtstramningar där folket ska betala för finanskapitalets spekulationer och girighet är numera legio. Inte konstigt att cyprioterna rasar och är förbannade.

Mitt i allt detta kan nu centern kalla sig för liberalt.-”Centerpartiet en nyfödd  tvilling till FP” skriver SvDAnnie Lööf applåderades och lugnet är återställt efter att Stureplanscentern gjort lekstuga av  idéprogrammet. Tillbaks till rötterna sägs det. Frågan är  om det finns plats för två folkpartier i Sverige.

Tre händelser som har en del gemensamt. Kriser föder oftast extremism. Någon att skylla på  för att hantera rädslan för framtiden är klassiskt. Nyliberalismens  vurm för marknaden är en del av krisen. Nyliberala lösningar med åtstramningar och minskad stat har visat sig vara rena rama återvändsgränden.

Nu är det bråttom om mönstret ska brytas. Det  är dags att  sätta ned foten och välja  annan väg.

Läs även  andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,


4 comments for “En dag som alla andra ?

  1. Pingback: Dagens läsning | RASMUS LENEFORS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.