Vart är Sverige på väg?

 När personal vars kall är att  rädda liv vänder ryggen åt en ensamkommet flyktingbarn undrar man vart vi är på väg.

notEn 16–åring satt länge i ett fönster sex meter ovanför marken innan han hoppade. Strax dessförinnan hade han fått avslag på sin asylansökan.

– En av ambulanskillarna gick omkring och pratade med både räddningstjänsten och polisens personal och sa saker som att det var lika bra att låta honom hoppa, att det ändå inte spelade nån roll, det är ju bara en flykting, säger en källa till Arbetarbladet.

Till slut hoppade 16-åringen ut från fönstret och föll sex meter mot marken och landade i en uppblåsbar madrass som räddningstjänsten lagt ut.

På marken skulle ambulanspersonalen vara redo att hjälpa pojken – med de vägrade skjutsa honom till sjukhus.(AB)

Polisen som fick göra sjukvårdspersonalens jobb och forsla pojken till akuten gjorde en notering om händelsen. En notering? Har ingen ställts till ansvar för grov försummelse?

Vart är det här landet på väg?Vi har en migrationsminister som särskiljer folk efter hår- och ögonfärg, en polis som ägnar sig åt etnisk profilering när de avkräver id-handlingar i tunnelnanan och på gator och torg, en  ambulanspersonal som  skiter i  en flyktinggrabb, en busschaufför hänvisar de som inte ser ut som ”svenskar” till  särskild buss  och i riksdagen sitter ett parti med rasism i bagaget.

Media:AB1, Arbetarbladet, Svd, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments