Dagens bild, Mo(o)se Arons bror?

Mo(o)se på ängen och älgspår i backen.

En fyrataggare jag inte sett på ängen tidigare..Det finns färska älgspår nere i backen vilket tyder på att det inte var frågan om något tillfälligt besök. Kan han vara Arons bror, en femtaggad älg som inte synts till i år. Fyrataggaren är en  riktig bjässe som snabbt döptes till M(o)ose av en god vän. Fyndigt och briljant!
Fotot är taget från köksfönstret med handhållen kamera. Kvällstid och långt avstånd kräver stativ. I garderoben nedpackat i sitt fodral gör det ingen nytta…Stativet alltså.

Jag har stor respekt för  älgar och det är nog säkrast ha honom på behörigt avstånd i synnerhet om han har en älgko med kalv i släptåg.

Det skulle inte heller vara speciellt hälsosamt att få honom rakt in i vindrutan. Mo(o(se syns ju knappt när han står på andra sidan vägen inne i snåren. Nu blir det snigelfart nedfört backen med uppsikt mot skogen.

Om jag inte har helt fel är det endast femtaggade älgar som får skjutas och det under älgjakten. I så fall kanske vi får ha M(o)ose som sällskap nere på ängen ytterligare ett år. Personligen skulle jag bli mer rädd om jag stötte på M(o)ose med familj en mörk kväll än om jag skymtade vargen. Vargen sticker nog snabbt till skogs medan älgen  kan få för sig att skydda sin familj.Den skulle bara veta att det bor jägare på ömse sidor av vårt hus.

Foto: Annarkia

Media: AB1  DN1234 GP12 SvD123 SR


Andra om:   , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] väntat och väntat i flera veckor på att Moose och hans kompisar ska dyka upp. Ingen Moose ännu.Kan tänkas att han och Aron föll offer för […]