Dagens bild, Skogens konung.

Vad passar bättre i dessa dagar än en nytagen bild på Aron som stolt korsar ängen varje morgon.

Vår granne som äger marken frågar från och till om vi sett någon älg. Vi svarar unisont-Nej inte på länge. En trevlig granne. Som många i trakten är han jägare och tillhör traktens jägarlag.

Inför jakten på råddjur kom samma fråga har ni sett råddjuren? En hel  familj brukar dagligen beta på ängen. Men vi har som sagt inte sett de djuren heller. Hela jaktlaget samlades hos grannen häromdagen och jag måste erkänna att det kändes en aning kusligt med tanke på att de drog upp riktlinjerna för två dagars jakt på råddjur och att var och en av dem har vapenlicsens.  Hur de ser på varg är jag lyckligt ovetande om. Har inte vågat fråga om de sett den varg jag faktiskt sett smita in i skogen.

Foto: annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
12 years ago

Har du sett varg? Grattis!

När jag mötte en varg så stod vi stilla och tittade på varandra. Min sambo och jag blev häpna och glada men vi stod still i alla fall. 20-25 meter bort, i 20-25 sekunder. Sedan vände hon och skrittade iväg åt motsatt håll. Vände på sig ett par gånger och kollade så vi inte förföljde henne.. 🙂

Men rådjur och älgar. Köp FYRVERKERIER!!

Ställ klockan på väckning 04.00 om gubbarna ska samlas 06.00 Då har du GOD tid på dig för att bjuda djuren ett fyrverkeri som de sent ska glömma… 🙂 De kommer inte ens att kunna skjuta en igelkott… 🙂

Morgan
Morgan
12 years ago

Aron klarar sej nog, 4-8 taggare skall ej skjutas. Dock med reservation för någon extra ”triggerhappy” medlem i jaktlaget.

trackback

[…] syns inte till.Troligen finns ytterligare en kalv och så Aron då som är en […]