Förutsägbart i ankdammen?

Missade Du också partiledardebatten ?  Missade och missade. En förutsägbar debatt  och politiker på väg ut på grönbete. Inte vet jag vad som hände men vågar mig på en gissning.

Kan tänka mig att Annie Lööf var stolt över förslaget om att sänka ungdomslönerna och inte att förglömma krogmomsen.  Den där sänkningen som skulle generera jobb men som istället ökade vinsten för krogägaren.

Hägglund var säkert förbannad över att moderaternas nye partisekreterare knyckt deras bebis, den där nya myndigheten som ska kontrollera äldreomsorgen. Visst är det märkligt att vare sig moderater eller kristdemokrater vill gå till roten med det onda. Riskkapitalbolagen. De har ju för övrigt sällskap av Stefan Löfven när det gäller att gilla vinst i välfärden. Löfven fick inte vara med dagens partiledardebatt så Damberg smällde väl på med att svagpresterande elever ska ha kortare sommarlov och fick applåd av Björklund. Han gillar ju hårdare tag var han än vänder sig.

Vad kan Jonas Sjöstedt tänkas att slå näven i bordet för? Inte var det väl kravet på att män ska kissa sittandes? Eller?

Och miljöpartiets språkrör? Ökad bensinskatt månne?

Till sist han som företräder Riksdagens  enfrågeparti, Åkesson  surnade väl till över att Björklund trampat in på hans revir.

Undra på om många av oss tröttnat på politik då de politiska partierna förfallit till positionering och triangulering allt för att få bestiga maktens taburetter. Ideologier och visioner är som bortblåsta.

Vad betyder egentligen en partiledardebatt  när besluten förflyttats till EU:s korridorer?

Media: AB, SVT1, AB 1, 2, Arbetet 1, 2, SR1, 2,  Dagens Arena, DI 1, 2, 3, DN1, 2,  SvD 1, 2,3


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Peter Andersson, annarkia – Förutsägbart i ankdammen? Dela det här:DelaTwitterSkriv utStumbleUponGillaGillaBe the first to like this. Det här […]