Dagen efter …

Den fråga många ställer sig efter den tragiska olyckan då en djurskötare attackerades till döds i Kolmårdens varghägn är

Hur kunde det hända?

Ingen vet det saknas vittnen. Vad man vet är att djurskötare tillåts gå in ensamma till vargarna.  Till halvtama vargar som på grund av närheten av människor  inte längre är rädda för människor och vars beteende påverkas av fångenskapen. Det är naturligtvis helt vansinnigt och oförsvarligt att ledningen för djurparken tillåter att en djurskötare får vistas ensam med en hel vargflock.Nu kommer  säkerhetsrutinerna att ses över på Kolmården . Räcker det?

  En fråga som kan ställas är om det överhuvudtaget är berättigat att hålla vilda djur inom hägn?
Den frågan ställde jag i gårdagens inlägg och det är en fråga som borde diskuteras och tas på allvar.

Media: AB12345 GP DN123456Svd12sr

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Annarkia1, 2, Läs även andra bloggares åsikter om Hundar, Människor dödade av hundar, Hunddödade […]

hela familjen westberg
hela familjen westberg
11 years ago

Vargattacken var en helt naturlig instinkt eftersom vi människan tillät flocken ha en ALFA…hade ni tagit ur ledaren sin ALFA-instinkt har dödsolyckan kunnat förhindras…likadant med en hund, du har vaktinstinkten kvar hos hunden fast den levt med oss så länge.
Ger du valpen eller unghunden något den tycker om så har du tur om den lärt sig morra innan den hugger, hur kan NI bara vara så dum så ni tror att det går å sätta en så pass gammal varg i flocken till en BETA.
Alla som vill ha en pålitlig flock hundar eller andra djur (VARGAR) måste visa flocken eller djuret att du är ALFAN….
På filmen visas tydligt vem som är alfa-flockledaren och visar du inte din underkastelse till den vare sig du är människa eller djur så ska du dödas, så är det bara.
Nu kan ju ingen på rak arm säga hur det gått till, men har det varit jag och ni tillåter ju ALFALEDARE, det får inte finnas sånna,
jag hade visat min underkastelse, som vargen som kryper för ALFAN på filmen.
Din enda chans för att överleva ett vilddjur——–total UNDERKASTELSE kasta sig på rygg, blotta strupen, å gråta som en valp då hade du haft större chans till ÖVERLEVNAD.
För hon måste väl ha känt djuren så länge, så hon visste vilka regler som gäller i vargflocken när det tillåts en ALFA——
du människan skulle gjort dig till ALFA.
Hundar är precis likadana—tillåt dom aldrig vakta något, då måste du människan ta ur dom det, även om det ser hårt och elakt ut ibland så är det vad vissa djur behöver—-måste helt enkelt ha sin plats i flocken annars kan du aldrig lita på djuret…..
samma sak finns i hästflockar, ge dom en mänsklig ALFA å dom vet sin plats.

LÅTER HÅRT MEN SE SANNINGEN I EN ALFA………hälsningar djurälskaren