Grekerna rättar in sig i ledet?

Grekerna gjorde marknaden till viljes och röstade så som Angela Merkel ville.. Den tioåriga spanska räntan steg just över sju procent igen, och den italienska är inte långt efter.

Angela Merkel kom med hot och varningar till grekerna om att rösta rätt. Grekerna rättade in sig i ledet och la sin röst fortsatta åtstramningar med nedskärningar och ökad arbetslöshet som följd. Bankkapitalet gnuggar händerna och ler i smyg nu när det blir folket i Grekland som får stå för bankernas förluster.

Rena rama Stockholmssyndromet, att solidarisera sig med fienden. Eller var det rädslan för det okända som tog överhanden och gav de konservativa valsegern?  Ingen kan väl på allvar mena att valutgången var det bästa som kunde hända grekerna och Europa? Marknaden lät sig inte blidkas av valutgången i Grekland. Den tioåriga spanska räntan ligger nu  över sju procent igen, och den italienska är inte långt efter.Konkursen skjuts på framtiden medan skattebetalare inom EU står  för fiolerna och grekerna blir ännu fattigare.

Anders Borg har lovat bort miljarder för att få vara med i EU:s finanspakt. En pakt som ska stötta upp en krisande eurozon som Sverige står utanför.När kommer ledande politiker att våga tillstå att euron  är en  omöjlig konstruktion som vattnar ur de svagare ekonomierna. Tysklands starka ekonomi har fått bestämma takten för finanspolitiken och därmed försvårat situationen i länder som Grekland, Portugal, Spanien och Italien.

Vad händer när bankkrisen i Spanien eroderar den spanska ekonomin  och Italien följer efter?

—————————————–

Trots att Ny Demokrati fick nästan hälften av  mandaten är det inte säkert att partiet kan bilda en majoritetsregering.Här redovisas rösterna i valet:

Bloggat: Nemokrati, DEH, Jinge

Media:svd123456 ekot1 ab12345 gp dn12345 di

Andra om , , , , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] bloggar i ämnet: Kildén & Åsman, Danne Nordling, Den hälsosamme ekonomisten, Jonas blogg, Annarkia, Jinge, Dela det här:FacebookSkriv utDelaStumbleUponDiggRedditE-postRelaterade […]