Tam varg ingen lekkamrat.

Den  djurskötare, en 30-årig  kvinna som dödades Kolmården är den första människa som dödats av vargar i Sverige sen Gysingevargen gick lös.

liksom nu var det en tama djur som attackerade.

För den kvinna som miste livet, hennes anhöriga, vänner och arbetskamrater är det som hände på Kolmården idag en tragedi.Vargarna var uppfödda på flaska, vana vid människor och det i sig kan innebära en risk. De tappar respekten för människor och ser oss som en av dem.  Då kan olyckan vara framme om de tolkar signaler fel.

Den 30-åriga kvinnan har jobbat på Kolmården i tre år och har följt vargflocken sedan de var valpar.

Djurparken har nu bestämt att inte låta besökare komma nära varghägnet framöver. De ”sociala aktiviteterna” mellan djuren och skötarna har också avbrutits.(AB)

En tragedi av det här slaget riskerar att utnyttjas av de som vill utrota vargen av olika skäl. Jägarförbundet var snabba med att koppla olyckan på Kolmården med vilda  vargar i naturen. Det är därför bra att media intervjuat och förmedlar vad vargexperter kan lära oss om vargen och om hur vi ska bete oss för att undvika en olycka bland tama vargar.  Vilda vargar går INTE till angrepp. Det är de alldeles för kloka för. De har stor respekt för människor.

Säkerhetsrutinerna kommer att ses över på Kolmården . En fråga som kan ställas är om det överhuvudtaget är berättigat att hålla vilda djur inom hägn?

Mer i media: DN 2 SR SvD 2 AB & Jinge


 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Thorsten Schütte
Thorsten Schütte
11 years ago

Det är inte vargarnas fel, felet är att man inte ska behöva jobba ensamt när det är farligt. Med högspänning t ex får man inte jobba ensamt. Men häktesvakter är ensamma med farliga anhållna och tydligen vargskötarna med en hel vargflock. Oförsvarligt!

trackback

[…] En tragedi av det här slaget riskerar att utnyttjas av de som vill utrota vargen av olika skäl. Jägarförbundet var snabba med att koppla olyckan på Kolmården med vilda  vargar i naturen. Det är därför bra att media intervjuat och förmedlar vad vargexperter kan lära oss om vargen och om hur vi ska bete oss för att undvika en olycka bland tama vargar.  Vilda vargar går INTE till angrepp. Det är de alldeles för kloka för. De har stor respekt för människor. Säkerhetsrutinerna kommer att ses över på Kolmården . En fråga som kan ställas är om det överhuvudtaget är berättigat att hålla vilda djur inom hägn?  via Tam varg ingen lekkamrat. | Annarkia. […]

trackback

[…] Politik, Lagstiftning, Skansen, Kolmården, Vargolyckan gp ekot ab12345678 dn1234svd12 Läs oxo: annarkia & röda malmö Tags: Björn, Djurparker, Djurplågeri, Järv, Jordbruksverket, Kolmården, […]

trackback

[…] Bloggat: Annarkia1, 2, Läs även andra bloggares åsikter om Hundar, Människor dödade av hundar, Hunddödade […]