Svart humor, schlager och skrattfest på Göteborgs Stadsteater. #blogg100 inläggen

Med Kickiland har Stadsteatern tagit ett nytt grepp.

En schlagersångerska, Kicki Danielsson som skådespelare i en pjäs som egentligen  inte handlar om Kicki utan   om människor i det lilla samhället Sandared utanför Borås.

Kickiland är ett burleskt drama som speglar relationerna inom och mellan tre familjer i väntan på Kicki Danielssons konsert. Skickliga karakatyrer i en värld som ligger långt från som freventerar Stureplan eller Andra långgatan i vår egen stad.

Så här skrev jag då teateråret presenterades:

Kicki Danielsson på stora scenen i ett verk sprängfullt  med socialrealism och drama kommer att dra ny publik till teatern. Det blir en dundersuccé! (Spännande teaterår på Göteborgs stadsteater, Annarkia)

Min förväntan på pjäsen den infriades med råge tillsammans med en fullsatt salong med en entusiastisk publik

Jag kan knappast räkna in mig i leden av schlagerfantaster.  Ändå drogs jag under föreställningen obevekligen  in i Kickiland och blev för en stund ett fan till sångerskan och satt där och klappade takten till Kicki Danielssons schlagerlåtar. Det är inte bara teatern som drar ny publik med Kickiland utan Kicki Danielsson får också själv en ny publik i en svart absurd och burlesk komedi som drog många skratt.

Svensk country sa min man som också kände igen en del i den  stämning som pjäsen förmedlade från en annan mindre ort .  Om Sandaborna känner igen sig förtäljer inte historien.

Pjäsen är skapad av Dennis Magnusson och regissör Dennis Sandin

Media: VK,GP,Folkbladet,Kulturbloggen,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments