Högerextremister vädrar morgonluft i Ukraina. #blogg100 inläggen

 Det fascistiska partiet Svoboda har fått posterna som vice premiärminister, försvarsminister, miljö- och jordbruksminister och riksåklagare.

  I Ukrainas nya regering sitter höger-extremistiska nationalister sida vid sida med ultraliberaler.  Är det det scenario som  de som demonstrerade mot Janukovitj-regeringens allians med oligarker  önskade sig? Ett maktövertagande av en regering som även den  missgynnar demokratin och folkflertalet? Låt oss hoppas att det utlovade valet ändrar på det scenariet!

ukraineBakom rubrikerna om maktkampen mellan USA och EU på den ena sidan och Ryssland på den andra finns oron och osäkerheten hos ukrainarna om vad som komma ska.

Kan den nya regeringen inte bemästra det okontrollerade våld  som blossat upp där ryssar,vänster och judar varit måltavla, kan det sluta rikigt illa. Våld föder våld och ett inbördeskrig mellan etniska ryssar och etniska ukrainare ligger inte långt borta..

Vad jag saknar i rapporteringen i svensk media om Ukraina är hur motsättningarna i Ukraina egentligen ser ut. Det är kanske inte som det framställs när det gäller utvecklingen på Krim en kamp mellan öst och väst utan istället mellan dom där uppe och dom där nere som är huvudmotsättningen? En intern kamp om makten som USA,EU och Ryssland vill nyttja och sedan länge underblåst för att säkra eget inflytande över ett militärstrategiskt viktigt område.

Mer i media:  DN123456, SkD1234,Dagen12 & Jan-Inge Flücht &  & Martin Moberg & Röda Berget & Svensson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,, ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggar: Schlaug, Annarkia, […]

trackback
9 years ago

[…] Högerextremister vädrar morgonluft i Ukraina. #blogg100 inläggen […]