Ny fart på bloggen med #blogg100

Då lusten och glädjen över att blogga börjar falna blir inläggen inte bara färre utan också allt mer enkelspåriga och tråkiga.

Så har det varit en längre tid nu. Så mycket annat har tagit plats. Flytten till Göteborg tog mer kraft än jag kunnat föreställa mig.  Men börjar nu när allt är på plats och vi landat också ge energi. Jag är hemvändare i den bemärkelsen att vi flyttat tillbaks till den stad som var min i många år. Ett år i Jönköping blev till  decennier. Så kan det gå.

Det var i Jönköping jag började blogga . Mest på skoj till en början och som svar på en elevs inlägg. Sedan kom FRA-debatten i min väg och vips insåg jag vilken kraft bloggandet kan ha när man är många som driver åt samma håll. Bloggen blev ett verktyg för att reflektera över såväl små som stora frågor som berör  mig. En allsidig blogg till en början som så småningom hamnade allt mer i ett spår. Där någonstans försvann glädjen med bloggandet.  Tror jag. Vinsten var alla nya kontakter som bloggen fört med sig.  Kontakter som aldrig hade kunnat uppstå IRL.Det är  den främsta anledningen till att jag trots allt inte övergivit bloggen.

Fredrik Wass uppmaning att blogga minst ett inlägg varje dag i 100 dagar  kunde jag inte låta bli att  låta mig inspireras av . Sagt och gjort min  anmälan är postad. Iofs två dagar för sent men får i stället hålla på några extra dagar som kompensation för förseningen.

Blir kul att se varthän det här leder.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Karin
11 years ago

Kul att du är igång med bloggandet igen.

Lycka till!

Anna-Karin

Jinge
11 years ago

Man blir less ibland, somliga tom säljer sina bloggar…

Själv så tror jag på – variation. Skriver man om det man tänker på så garanterar det aktivitet så länge man tänker.

trackback

[…] Ny fart på bloggen med #blogg100 […]