Medias ordval propagandistiskt.

Socialdemokraternas extrakongress närmar sig med stormsteg. Det märks i media. I morgon tar han över efter Mona Sahlin.

Borgerligheten och de stora drakarna är uppenbarligen störda över att Juholt kommer att väljas till ny partiordförande. Artiklarna om Juholt och valprocessen påminner mig om ett tidigare inlägg om ordens makt, makt  och makten över orden. Valförfarandet har benämnts stalinistiskt och utbytet av personer i det verkställande utskottet kallats för utrensning.  Starkt negativt laddade ord  som har ett enda syfte. Att skapa en dålig aura runt det parti som kan hota den moderatstyrda regeringen. Det är ju knappast något konstigt i att en ny partiledare behöver nya medarbetare.

Juholt har klokt nog undandragit sig intervjuer innan kongressen sagt sitt och politiken slipats fram. När inget finns att skriva ställs Juholts tvååriga sociala linje mot Reinfeldts civilekonomexamen.  Rubrikerna i dagens upplaga av Svenska Dagbladet fortsätter på spåret att med rubriker som ”Juholt låter listor forma laget” och ”Varning för åldrad S-ledning”. Inte är det listor som avgör däremot tankar bakom vilka som ska platsa i laget. Nog är det valet av politik som avgör om nutidens och framtidens frågor kommer att lyftas fram inte åldern på politikerna. Med rubriksättningen om ålder försöker svenskan skapa associationer till en föråldrad politik. Fördomsfullt så det skvätter om det.

Juholts installationstal har många en mening om och lär nagelfaras med mikroskop. Dagen snyheter väljer den ledande  rubriken ”ödestal”.

Senaste opinionsmätningen ger Socialdemokraterna och Juholt råg i ryggen.

Tittartips: Niklas Svenssons intervju med Lena Sommestad.

Bloggat: M Moberg, Jinge, Peter Andersson, Krassman

Media: SvD1 AB DN1 GP Dagen Ex

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Alliansfritt Sverige om finanspolitiska, Utredarna om hur välfärdssystem påverkar ekonomin, Annarkia om media och S, Eva Hillen Ahlström om att socialliberalism, Högbergs tankar om S, Kaj Raving om […]