Förrädare i de socialdemokratiska leden?

Säg nej till riskkapitalister inom den generella välfärden.

Har Robert Nord och Magnus Sundberg helt tappat verklighetsförankringen? Låta kapitalister ta hem vinster inom välfärden och sedan exportera den till resten av Europa är vad de påstår i en debattartikel på Svenska Dagbladet.  Har de inte sett vad som hänt med friskolor och skolor som urholkats på pengar när riskkapitalisterna fått härja fritt?  Köpt och sålt skolor för att maximera vinst inte för att höja kvalitén och återföra kapital för att utveckla verksamheten.

När jag läser texten poppar tanken upp i bakhuvudet.

Finns det svartfötter och förrädare i de socialdemokratiska leden?

Minns hur jag läste om vårdbiträdet som beskrev sin ohållbara arbetssituation efter indragna resurser.

Jag ligger i min säng när jag skriver det här. Jag ligger och gråter, för jag är helt slut. Jag har jobbat inom vården i sju år och jag älskar mitt jobb. Men jag lider av värk i ryggen, axlarna, armarna och händerna. Jag är snudd på utbränd.

{…]

Hela tiden ska pengar sparas. Cheferna blir tvungna att dra in på personal. Samtidigt läggs allt fler uppgifter på vårdbiträden och undersköterskor.

Vilken heroisk insats dessa kvinnor gör. Är det här riskkapitalisterna ska effektivisera efter det att skattesänkningarna gjort sitt så lär den mänskliga kontakten de äldre erbjuds bli lika med noll.

I Dagens Nyheter beskriver två kvinnor hur deras arbetsdag ser ut.

Elisabeth Andersson och Birgitta Hellberg har tillsammans arbetat 43 år i hemtjänsten. De har sett den förändras från kaffestunder och tid för omvårdnad till ett ständigt spring med matlådor och ena ögat på klockan.

När jag läser dessa berättelser och drar mig till minnes alla larmrapporter om äldrevården  blir jag livrädd för att bli riktigt gammal, sjuk  och beroende av andras hjälp.

Media: dn1, dn2, dn3, dn4, dn5

Bloggat: Ilsemarie, Gratis skattesänkningar inte lösningen, Martin Moberg, Nej för h*lvete Nord och Sundberg Annika Högberg,  Kapitalisterna är inte lösningen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments