Vem skyddar den palestinska befolkningen?

I skuggan av kriget i Libyen och upproren i Nordafrika trappas konflikten mellan Israel och palestiner upp. Israel bombar Gaza och civila dör.

Ett bombattentat i Jerusalem dödade en kvinna och 30 skadades.

Ingen hade ännu igår tagit på sig ansvaret för sprängningen, men Israelisk polis lade skulden på palestinska aktivister.

[…]

Raketer från Gazaremsan in i Israel har besvarats med israeliska flygräder och pansar skott. SvD

Silvan Shalom, vice premiärminister  hotar med en större militär invasion av Gaza. Igen.   Vem ska skydda den palestinska befolkningen från nya terrorbombningar från Israel?  När ska det internationella samfundet enas om att ge skydd åt utsatta palestinier.

Flera diskriminerande lagar har antagits av parlamentet. En lag kan användas för att påskynda etnisk rensning.  Den ger småsamhällen rätt att neka människor att bosätta sig där om de ”inte passar in i deras sociala nätverk”. Det är inget annat än en lag som  som riktas mot den arabiska minoriteten i Israel.

När ska det internationella samfundet införa sanktioner mot en stat som gång efter annan bryter motfolkrätten och de mänskliga rättigheterna?

Palestinians wounded in Israeli air strikes

Bloggat: Anna Wester, Jinge

Media: ab, ex1, dn1, dagen, gp, svd1, svt

Läs även andra bloggares åsikter om , ,, , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ulf Vargek
13 years ago

Ja tyvärr så kommer Palestiniernas problem i skuggan av vad som händer i Libyen. Och framför allt Israel är inte sena att utnyttja detta.

För det ultimata målet för Israels aggressions politik är att förneka Palestinierna deras rätt till sitt eget hemland och i slutänden förvisa eller sakta mörda av dem.

Patrik T
Patrik T
13 years ago

Ja, om inte Palestinas arabiska syskon och grannar vill beskydda dem – vem vill då göra det. Flyktingfrågan i Palestina skulle ha varit löst för flera decennier sedan, om grannländerna lyft ett litet finger. Det är verkligen synd om den palestinska befolkningen, som tvingas agera brickor i ett smutsigt arabiskt spel.