Modigt av Åsa Lindeborg att berätta om det!

Ungdomsprotesterna mot nätmobbning har fått många rubriker och har bidragit till att många börjat prata om de sexuella trakasserier som florerar på nätet mot unga flickor men även pojkar.

Ingen har något svar på frågan om vad som driver de  som ägnar sig åt  nätmobbning av olika slag .

Ola Möller, säkerhetsansvarig för (S) i Helsingborg  menar att:

Många av dom, en överväldigande majoritet faktiskt, som sitter och kräker ur sig hot, rasistisk goja och kränkningar på nätet är mycket fega personer som aldrig skulle göra samma uttalanden om dom var tvungna att skylta med sina namn.

Han varnar för de han kallar svansen.

någonstans bland alla som läser kommentarerna kan det finnas personer med kraftiga våldstendenser som genom nätets hat kan skapa sig en legitimitet eller ett skäl för att utöva våld.

Åsa Linderborg   som förföljs och hotas för att hon avslöjar högerextrema krafter skriver  om detta  idag . Hon beskriver hur hoten exploderade efter det att Aftonbladet började granska bland annat den av Sverigedemokraterna stödda sajten Avpixlat.

Åsa Lindeborg , kulturchef på Aftonbladet är en skarp iakttagare, antirasist och vänsterradikal och dessutom kvinna. En kombination som retar gallfeber på åsiktsmotståndare, i synnerhet hatfulla rasister. Hennes berättelse om hoten är direkt skrämmande.  Hon ger exempel på hot i kommentarer, mejl och sms som är djupt kränkande,  kvinnofientliga och rasistiska .Hon menar att:

Våldet som politisk metod har aldrig varit en fråga om bildning eller social bakgrund – det handlar om övertygelse. De som tror på våldet som en lösning är få, men de kan göra stor skada.(AB)

Så bra att Åsa Lindeborg har modet att berätta om det näthat hon utsätts för just idag! Berätta och att anmäla är en motkraft som ger resultat.

Läs Åsa Lindeborgs  hela artikel HÄR.

Media: AB, SVT1,2, SvD & Jinge på bilderblogg.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] SVD Kulturchefsbloggen – Hoten mot Linderborg är vidriga och oacceptabla, Moteld, annarkia, Högbergs tankar – Hatet mot Åsa Linderborg, Ung Vänster – Det kokande kvinnohatet, […]