Operationen uppskjuten.

Februarilovet boven i dramat?

I går ställde jag frågan om ångerrätt.  Under fm kom svaret. Det var inte vad jag väntat eller ens i vad jag i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig.

Det visade sig att sjukhuset har ångerrätt. Operationen ställdes in med knappt en dags varsel. Och det p g av februarilovet. Traumapatienter på kö, skidentusiaster  med brutna ben och allt vad som nu kan hända i backen om oturen är framme stod på kö.

För att tänka positivt så hann jag inte ta morgonduschen. Desificeringen gånger två slapp jag i alla fall. Kryckorna får vila.

Hur jag reagerade? Kände mig lättad till en början  men insåg efter ett tag att det krånglar till livet en aning.  Infektionsrisken ställer krav på ett välstädat hem, skurat badrum, renbäddad säng och rena kläder bl a. Allt var minitiöst förberett med ett sista besök hos sjukgymnast, frissan, inställda möten och aktiviteter etc.

Det handlar ju om en stort ingrepp med bistånd hemma av M den första eller första veckorna p g av minskad rörlighet och smärta så där rök också M:s planering.

Nervositeten inför operationen blir också mer utdragen. Det känns i magen om jag säger så. Även om jag tror och vet att operationen ska höja min livskvalitet. Ett trasigt knä som begränsar rörligheten påverkar inte bara fysiskt utan också psykiskt och inte minst socialt.

Nåja, värre saker kan hända. Intressant var att kolla hur mitt blodsockret påverkats av utebliven Metformin. Två dygn före operation måste man sluta att ta den medicinen. Det blev ett positivt besked denna dag. Blodsockret trots utebliven medicinering var helt okej.

Vad jag har svårt att fördra är ovissheten över tidpunkten för  operationen.  Väntetiden på ny operation kan vara allt ifrån en vecka till tre veckor eller längre. Uppskjuten kan den bli ännu en gång,men inte mer än två gånger enligt operationskoordinatorn.

Februarilov ah! Det kan väl inte vara någon överraskning att ben-, handleds- och armbrott ökar under den veckan? Det var inte bara min operation som sköts upp idag. Frågan är vad det egentligen handlar om? Upptagna vårdplatser, slutkörd personal och eller ett systemfel i botten? Resursbristen inom sjukvården är ju något som personalen på Sahlgrenska sjukhus slagit larm om.

Inte tjura nu! Ut och promenera och gör något kul. Inte sitta hemma och vänta. Nej, nej.

Andra om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
7 years ago

Otur eller drabbad av krisen inom sjukvården?

Anna
Anna
7 years ago

Hur känns det så här dagen egter beskedet om inställd operation?

trackback

[…] planerad knäledsoperation på Mölndals sjukhus ställdes in mindre än ett dygn innan fastställd tid. Februarilov och kö av traumapatienter angavs som […]

trackback

[…] Måtte det gå vägen den här gången. […]