Avstå operation efter larm om bristande vårdkvalité?

Larmen om kaos, underbemannade avdelningar och tröttkörd personal på de stora sjukhusen i Göteborg skrämmer.

Borde dra en lättnadens suck över att jag äntligen fått tid för operation. Frågan är om jag vågar med tanke på larmrapporter om kaos på akutintaget, stängda vårdavdelningar på Sahlgrenska sjukhuset  och underbemannade avdelningar på storsjukhusen i Göteborg.

Under veckan har flera avdelningar på SU varit helt eller delvis stängda på grund av personalbrist. På alla de tre stora sjukhusen i Göteborg finns vad man kan kalla dold personalbrist i form av att det saknas sköterskor med längre erfarenhet, att det görs många dubbelpass och att avdelningar ofta är underbemannade på nätterna. Självklart påverkar detta kvalitén i vården som medborgarna får.(GP)

Knäprotesoperationer görs på Mölndals sjukhus. För min del handlar det om en helprotes. Ett ingrepp som tar 2,5 timma. Ett stort ingrepp med andra ord där det finns risk för infektion och blodpropp om det vill sig illa, komplikationer som kräver besök på akuten och snabba åtgärder.

Frågan är om jag vågar operation då situationen på de tre stora sjukhusen i Göteborg är i en så knepig sits att vårdpersonal larmat om patientsäkerheten?

Andra om , , , , , , , , ,

5 comments for “Avstå operation efter larm om bristande vårdkvalité?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.