Avstå operation efter larm om bristande vårdkvalité?

Larmen om kaos, underbemannade avdelningar och tröttkörd personal på de stora sjukhusen i Göteborg skrämmer.

Borde dra en lättnadens suck över att jag äntligen fått tid för operation. Frågan är om jag vågar med tanke på larmrapporter om kaos på akutintaget, stängda vårdavdelningar på Sahlgrenska sjukhuset  och underbemannade avdelningar på storsjukhusen i Göteborg.

Under veckan har flera avdelningar på SU varit helt eller delvis stängda på grund av personalbrist. På alla de tre stora sjukhusen i Göteborg finns vad man kan kalla dold personalbrist i form av att det saknas sköterskor med längre erfarenhet, att det görs många dubbelpass och att avdelningar ofta är underbemannade på nätterna. Självklart påverkar detta kvalitén i vården som medborgarna får.(GP)

Knäprotesoperationer görs på Mölndals sjukhus. För min del handlar det om en helprotes. Ett ingrepp som tar 2,5 timma. Ett stort ingrepp med andra ord där det finns risk för infektion och blodpropp om det vill sig illa, komplikationer som kräver besök på akuten och snabba åtgärder.

Frågan är om jag vågar operation då situationen på de tre stora sjukhusen i Göteborg är i en så knepig sits att vårdpersonal larmat om patientsäkerheten?

Andra om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
7 years ago

Har inte ortoped operation i Mölndal infört sex timmars arbetsdag?

Janna
Janna
7 years ago

Klart du vågar! Vad är alternativet? Med ett knä som är angripet av grav artros försämras livskvalitén för att inte tala om värk som kommer och går.

trackback

[…] egentligen handlar om? Upptagna vårdplatser, slutkörd personal och eller ett systemfel i botten? Resursbristen inom sjukvården är ju något som personalen på Sahlgrenska sjukhus slagit larm […]