Vårdgaranti?

Om några dagar gäller vårdgarantin.

Vårdgarantin ska träda i kraft 90 dagar efter det att beslut om behandling fattats. I mitt fall handlar det om en knäledsoperation. Fortfarande har ingen ny tid meddelats mig efter att operationen ställdes in. Snart rinner tiden ut. Om jag inte missförstått regelverket träder vårdgarantin i kraft om nio DAGAR.

Varför inte Alingsås istället för Mölndal? I knäoprotesregistrets årsrapport 2016 (sid 56-57) rankas Alingsås som klar etta medan Mölndal hamnar långt ner på 65:te plats. Rankningen baseras på antalet revisioner man tvingats göra under en 10-års period. Som orsak til revision anges bl a ortopedens skicklighet,val av protes pch antalet riskpatienter.

Den ortoped som ska operera mig kände jag förtroende för då vi träffades men vet egentligen inget mer om honom än att min magkänsla vid mötet på sjukhuset gav tummen upp.

Riskbedömningen gäller ju också en tioårsperiod och säger inget om dagsläget. Det är ju ett välkänt faktum att Mölndals sjukhus fick och  hade  stora  problem efter omorganisationen av ortopedi i Göteborg. 2006 koncentrerades bl a all ortopedi av knä till Mölndals sjukhus. Läget var så problematiskt några år att endast akuta patienter togs emot. Planerade dylika utlokaliserades.

Efter att man införde 6- timmars arbetsdag med full lön för sjuksköterskor på ortopedens operationsklinik har arbetsplatsen blivit populär och enligt intervjuer i media finns inga rekryteringsproblem längre.

Mina tankar har varit att barnsjukdomarna åren efter omorganisationen vuxit bort och att allt ska fungera okej i dagsläget.

Efter inskrivninssamtalen som inte motsvarade mina förväntningar och nu detta med inställd operation där ingen ny tid meddelats gör mig fundersam. Oro inför en stor operation är naturligt men inte rädsla kopplad till otrygghet.

Andra om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments