Lång väntan på operation på Mölndals sjukhus blir längre.

Dagarna som blivit veckor och månader och ett år av väntan på en operation som ska ta bort smärtan och öka rörligheten i mitt skadade knä och ge mig livet tillbaks tycks aldrig ta slut.

En planerad knäledsoperation på Mölndals sjukhus ställdes in mindre än ett dygn innan fastställd tid. Februarilov och kö av traumapatienter angavs som orsak.

Min första reaktion var lättnad då oron inför ett stort ingrepp inte släppte taget. Operationskoordinatorn som ringde upp var pressad och talade om ont i magen över att behöva ställa in operation så tätt inpå. Fler samtal med samma besked väntade honom. Jag förstår att arbetsituationen var pressad samtidigt som oron för vad som låg bakom stärktes.

Det var en oro som bekräftades i går kväll. Ett inslag i västnytt fick mig att bli klarvaken. SVT hade fått ta del av ett brev från en avdelningschef  till personalen på Mölndals sjukhus:

(SVT/Väst) ”Det är omtumlande tider just nu” inleds brevet med. Bakgrunden är att ett antal specialistsjuksköterskor inom intensivvårdsavdelningen på Mölndals sjukhus har sagt upp sig.”

Följden blir att man inom kort tvingas till så kallad sommarbemanning, vilket innebär att man stänger en intensivvårdsplats och flera postoperationsplatser. 

”All verksamhet kommer att behöva ses över” står det också i brevet.

Det betyder sommarbemanning, en öppning för bemanningspersonal och längre väntetider för planerade operationer. Där kom förklaringen till varför jag inte meddelats ny tid för operation.

Nu står hoppet till att jag antingen slinker igenom alternativt får tid på annat sjukhus inom rimlig tid.

#Blogg100  dag 1 

Andra om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Janna
Janna
7 years ago

Håller tummarna, hoppas din operation blir av och det snart.

trackback

[…] nu inställd operation på Mölndals sjukhus mindre än 24 timmar före utsatt tid och allt vad det innebär. […]