I can’t keep quiet …

… är en gräsrotsrörelse med inspiration från Usa.

Det är en politiskt och religiöst oberoende rörelse som uppstod i USA Som en reaktion på Donald Trumps kvinno-, HBTQ-, och flyktingpolitik. Sången från vilken rörelsen tagit sitt namn framfördes första gången den 21 januari under Women’s March i Washington och är skriven av artisten Milck från Los Angeles.

Här förklarar Connie Lim texten:

On January 21, when hundreds of thousands gathered to march on Washington for women’s rights, the musician Connie Lim (aka MILCK) along with 26 other women, used their voices to stand up. In flash mob style they performed an empowering song that would soon be heard (and felt) around the world. We recently had the honor to sit down

I Göteborg inspirerades några kvinnor att göra detsamma och startade en sluten Facebooksgrupp. Gensvaret blev enormt. På knappt två veckor hade över 10 000 anslutit sig till gruppen. Syftet var att stärka och ge kraft för att bekämpa sexism och rasism i vardagen.

En flashmob på internationella kvinnodagen den 8 mars som i pussyhats framför ”I can’t keep Quiet” innan den stora demonstrationen når fram till Götaplatsen i Göteborg är något att se fram emot.

Givetvis har jag plockat fram stickorna och tillverkat min egen rosa pussyhat. En mössa som blivit en symbol för en kamp mot sexism och rasism och för allas lika värde.

Milck som skrev låten uppmärksammade I can’t keep quiet//Göteborg efter generalrepet den 1 mars:

PUSSYHAT
En virkad eller stickad rosa mössa med ”kattöron”.
Pussyhat är en ordlek som syftar på ”pussycat” (kissemiss/katt) men också på Donald Trumps sexistiska uttalande ”grab them by the pussy.

#blogg100 – dag 2

Andra om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Per-Anders
7 years ago

Jag lyssnade på Quiet på Spotify. Cool låt! Allt som är reaktioner på Trumps tokigheter är bra.

trackback

[…] snöblandat regn samlades flera tusen på Göta platsen, de flest i rosa pussyhats. Det blev en mäktig upplevelse som gav energi för kampen för allas lika […]