Knästatus en månad efter operationen.

Det har varit en tuff månad med träning för att öka rörligheten i knät  och styrkan i benet.

Jag kämpar med rörligheten som var riktigt usel efter operationen. Det går framåt men inte i den takt jag vill, varför jag nu ökat träningsdosen.

Styrkan har börjat återvända och jag  har inga problem med att stå på det opererade benet. Minst en minut utan stöd klarar jag att stå på balanskudden.

Benlyftet med en rulle under knävecket  gick inte för 2 1/2 vecka sedan. Idag fixade jag det med en vikt om foten. Yippie!

Den dagliga promenaden blir något längre för var dag. Nu börjar det bli  dags  att gå på skogstigen bakom huset. Där är det ojämt  underlag vilket är bra när balansen ska tränas upp.

Motionscykeln som stått övergiven sedan operationen har fått jobba igen.  Jag trampar med höger ben och halvvägs med det opererade än så länge.

Om två veckor ska jag träffa  sjukgymnasten igen. Jag hoppas att rörligheten förbättrats tills dess. Det är bara att kämpa på med träningen. Utan den händer inget.

Smärtan  i knät har lagt sig. Jag kan t om sova  någon eller några timmar på sidan. Dosen  smärtstillande med Alvedon är halverad och är på väg ner.

Visst är benet stelt, ömt och kan göra  rejält ont emellanåt. Det är  ju inget annat att vänta efter ett så stort ingrepp. Ortopeden har ju efter att ha lagt muskler och patellan åt sidan sågat och hamrat för att få protesen på plats.

#blogg100 dag 59

Andra om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments