Knästatus 7 veckor efter operationen. (2)

Det går framåt. Bra jobbat sa min sjukgymnast efter att ha mätt böjomfånget idag.

Förra veckan var ett bakslag då knät stelnat trots idog träning. Idag hade böjomfånget ökat till 110 grader i liggande ställning och 115 i stående med press mot en låg pall. Tror banne mig att målet 120 grader är inom räckhåll.

Det blir fortsatt rörlighetsträning plus styrka och balans. Värken i knät är borta eller minimal. Problemet är senan i knävecket på utsidan. Den ger sig till känna nattetid och dagtid om jag sitter ner för länge. Orsaken vet jag inte. Kanske jag tränat för hårt och belastat just knävecket för mycket? En nerv som kommer/kommit i kläm? Knät som läker?

Enligt operationsberättelsen drogs benet rakt till 0 grader och böjt till 120 grader när operationen var klar. Kan tänkas att senan fick sig en knäck?

Lite träning som ökar blodgenomströmningen får senan att uppföra sig dagtid. Nattetid vaknar jag och måste nattvandra och träna lite lätt och har sedan svårt att somna då senan och vaden snabbt ger sig till känna igen. Utan  hjälp av smärtstillande tablett blir det ingen sömn.

Kvarstår problemet med senan och vaden om en vecka ansåg sjukgymnasten att jag ska kontakta sjukhuset.

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments