Knästatus efter sex veckor.(2)

Rehabiliteringen har till dags dato gått lättare och snabbare än efter operationen av vänster knä.

Det gäller såväl böjlighet som styrka. För en vecka sedan mätte fysioterapeuten 105 grader. Jag har släppt kryckorna såväl inom- som utomhus. I snön använder jag stavar för säkerhets skull. Möjligen borde jag vara mer försiktig. När knät blir överansträngt smärtar vaden och senan  på utsidan av knävecket.

Motionscykeln har fått jobba sedan en vecka tillbaks och det i normalt läge. Jag har sänkt sadeln sedan några dagar och ökat motståndet något. Det betyder troligen att böjen nu är 110 grader. Tre pass om fem minuter på cykeln som avslutning på 10 övningar med syfte att öka flexibiliteten och styrkan tre gånger om dagen plus en kortare promenad har gett resultat.

Sömnen är bättre med undantag för en och annan natt då benet känns stelt och gör ont. Med hjälp av nattvandring, lättare böjlighetsträning för att öka blodcirkulationen och mjuka upp benet plus en alvedon så somnar jag om efter en eller två timmar.

Sex veckor har passerat. Det värsta är över. Rehabilitering med dagliga övningar och ett veckobesök hos sjukgymnasten kommer att pågå månader framöver. Ser fram emot den dag livet återger till det som var.

2 comments for “Knästatus efter sex veckor.(2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.