Akutmottagningen på Mölndals sjukhus. (2)

En sömnlös natt och några nervösa timmar på morgonkvisten innan jag fick kontakt med Mölndals sjukhus och akutmottagningen.

Så hände det som inte får ske. Den läkare som opererade mitt knä i december bad mig åka in till akuten för  att ta prover för att utesluta infektion. Infektion? Jag som misstänkte en ev blodpropp. Infektion fick det bara inte vara! Allt gick så snabbt att jag inte hann bli rädd.

Jag var mest orolig för hur ett besök på akuten  på Mölndals sjukhus skulle förlöpa. Sliten personal och sjuka som låg i korridorer har länge varit rubriker i lokalpressen.

Mitt möte med akuten blev ett annat än det som tidnIngsrubrikerna etsat fast.  Snabbt , vänligt och proffsigt bemötande fick mig att känna mig lugn. Klockan 10:00 tog jag en nummerlapp och strax före klockan 12:00 lämnade jag lättad sjukhuset efter provtagning och undersökning av läkare

Bakgrunden till besöket var att jag kvällen innan känt en knöl i knävecket som visade sig vara blåsvart. Jag kopplade det till den smärta jag haft ett bra tag vid stillasittande och som efter någon timmas sömn stör sömnen. Nattvandring och en stund på motionscykeln brukar lätta varför jag antog att det var blodförsörjningen som inte var okej. Knölen fick mig att misstänka blodpropp och ringa 1177 mitt i natten. Sjuksköterskans menade att en läkare borde undersöka.  Blodpropp är en komplikation som kan uppstå efter en knäledsoperation. Men 8 veckor efter operationen  var det möjligt?

Nej, så var inte fallet den här gången och blodprovet uteslöt infektion. Vilken lättnad! Ett nybildat ovanligt stort åderbråck var läkarens diagnos. Smärtan I knävecket ner över vadens utsida mot foten är  en nervsmärta. Två alvedon plus en ipren vid sängdags blev rekommendationen. Har nu testat två nätter tyvärr utan resultat. Kan bara hoppas på att nervsmärtan fortsätter att ge med sig allt eftersom knät läker.

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
JInge
5 years ago

Ja Phy Phan för att bli äldre. Krämporna kommer som brev på posten, det bara dunkar till så…