Ett stort steg framåt, knästatus efter en månad. (2)

Det finns hopp om en bra rehabilitering.

Sjukgymnasten mätte 100 graders böjning i knät efter 40 minuters böj- och styrkeövningar i går. Det var inte mindre än 10 graders förbättring av flexibiliteten i knät på en vecka. Sjukgymnasten var imponerad och sa bra jobbat. Gissa om jag kände mig glad och nöjd. Veckans slit med 3-5 övningspass om dagen hade gett resultat.

Idag kom nästa framsteg. Jag lyckades att cykla på motionscykeln med foten på rätt plats en kort stund. Visst kändes det i knät men det fungerade. Tänker att jag ökar på med några varv varje dag.

Motionscykel ger bäst resultat när det gäller att träna upp böjligheten i knät.I synnerhet när jag kan sänka sadeln till normal höjd och lite lägre.Det var så jag så småningom lyckades förbättra flexibiliteten i  vänster knä.

Ljuset i tunneln ökar och hoppet om en bra rehabilitering verkar kunna realiseras. Det gäller att inte ge upp utan  att fortsätta att kämpa med övningar och promenader.

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
JInge
5 years ago

Kan du gå utan kryckor nu ??

Åsa
Åsa
5 years ago

Hej Annarkia! Hoppas rehaben går fortsatt bra.
Har en fråga ang ditt första knäledsbyte, som jag förstått gick långsammare att få upp rörligheten i.
Då du gjorde övningar och cyklade så att du uppnådde ca 85-90° kring 3 månader -behöll du då den ”böjligheten” resten av dagen?
Jag uppnår motsvarande eller större böj om jag värmer upp på cykel och gör olika övningar i minst 45 min där jag pressar så det gör rejält ont. Men direkt efter avslutat pass återgår knät till att vara lika stelt som före träningen. Har varit så flera veckor nu och det känns ganska hopplöst att hela tiden gå tillbaks till ruta 1… Har en bra sjukgymnast men vore tacksam att höra från dig om du haft liknande upplevelse.
Vänlig hälsning Åsa