Jonas Sjöstedt spelar falskt.

Jonas Sjöstedts gula kort saknar förankring i verkligheten.

Jonas Sjöstedts löfte om att rikta en misstroendeförklaring mot Stefan Löfvens regering när förslag om marknadshyror och försämring i LAS läggs på riksdagens bord är inget annat än ett luftslott.

Det krävs 10 procent av riksdagens röster för att ro det i hamn.. Det klarar inte (V) på egen hand.. Det vet Sjöstedt myket väl.

Vad Sjöstedt gör är att med en logisk kullerbytta försöka tysta sina kritiker. Först ska (V) ge fri lejd åt en s-c-l-mp överenskommelse för att sedan bekämpa den i riksdagen.

En överenskommelse av sällan skådad nyliberal högerpolitik är vad Jonas Sjöstedt i praktiken bejakar.

Vad månde konsekvenserna bli?

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
5 years ago

En socialdemokratisk regering som ska driva en nyliberal högerpolitik är vad vänsterpartiet säger ja till genom att skänka bort sin vågmästarroll. Talet om misstroendeförklaring är väger lätt med de mandat V har.
Tack och adjö är mitt besked till ett parti som kallar sig vänster

Olof Larsson
Olof Larsson
5 years ago

Vem tror Sjöstedt att han skall övertyga med sina patetiska och i grunden vilseledande förklaringar. Varför inte vara ärlig och säga som det är, av två onda ting väljer vi det ena. Med detta inte sagt att jag tycker det är rätt val men Sjöstedt hade i så fall kunnat behålla någon form av trovärdighet, nu framstår han istället som vilken pladdrande ”brolierpolitiker” som helst – tragiskt!

Alla vet vi ju, inte minst Sjöstedt själv, att misstroendevotum endast kan väckas i samverkan med något eller några av Riksdagens tre högerpartier. Regeringsformens 13:e kapitel och 4 paragraf är tydlig med att minst en tiondel av Riksdagens ledamöter måste ställa sig bakom. Vänsterpartiet förfogar inte över en tiondel av Riksdagens ledamöter varför Sjöstedts pladder är snömos.

Snömos är sannolikt också pladdret om någon sorts överenskommelse ”på papper”, som Sjöstedt påstår sig ha träffat med Löfven. Detta papper verkar dock vara så till den grad hemligt att det inte får läsas av någon. Öppenhet är en politisk egenskap som måste hedras, här spottar Sjöstedt på oss som gav honom sin röst… eller ljuger han oss rakt upp i ansiktet.

Genom sitt pladder sänker Sjöstedt såväl sin egen intellektuella förmåga som partiets trovärdighet. Sjöstedt borde istället uppträda vuxet och inse partiets totalt maktlösa status och klippa alla band till det marknadsliberala och därigenom borgerliga partiet Socialdemokraterna. En sann och uppriktig oppositionspolitik, där förvisso inga närtida ”vinster” kan förväntas, är enda vägen framåt annars är partiet totalt förlorat.