Sjöstedts piruetter ett spel för galleriet.

Det borde inte räcka att Stefan Löfven blir lite snällare mot Jonas Sjöstedt!

Pressen på partilednIngen inom Vänsterpartiet att rösta rött och säga nej till en regering som baseras på en högerpolitik som skapar otrygghet och ett mer ojämlikt samhälle samtidigt som partiet ska utestängas från politiskt inflytande har varit stark.

Jonas Sjöstedts svar på kritiken blev en besvikelse. Inte att han kräver att partiet behandlas med respekt och inte utesluts för samtal och samarbete i riksdagen utan för att han tycks nöja sig med detta.

Sjöstedts markering att vänsterpartiet fördömer överenskommelsens nyliberala politik samtidigt som han tycks vara beredd att medverka till att den politiken genomförs genom att släppa fram Stefan Löfven som statsminister är inget annat än rent hyckleri. Det är en skenmanöver för att kollra bort och försöka lägga locket på den kritik som framförts.

En ärlig socialist kan aldrig medverka till att en högerinriktad politik får se dagens ljus. Högerpolitik måste bekämpas!

Varför ska man rösta på ett vänsterparti om det partiet blir medlöpare till en nyliberal högerinriktad politisk regeringsplattform som ökar klyftor och skapar otrygghet och därmed ger näring till att sverigedemokraterna får fler sympatisörer?

Please follow and like us:

  2 comments for “Sjöstedts piruetter ett spel för galleriet.

 1. Olof Larsson
  14 januari, 2019 at 23:07

  “Varför ska man rösta på ett vänsterparti om det partiet blir medlöpare till en nyliberal högerinriktad politisk regeringsplattform som ökar klyftor och skapar otrygghet och därmed ger näring till att sverigedemokraterna får fler sympatisörer?”

  Nej, det finns ingen anledning och någon annan analys kan jag därför inte göra. Det enda substantiella vänsterpartiet åstadkommit genom åren är att säkra makten för ett parti som under de senaste 40 åren svängt höger i nästan varje vägkorsning som passerats. Inte ens nu när högersvängen är så total att den i sitt marknadsliberala moment näst intill slår Kristersson förmår Sjöstedt säga något annat än “vi vill ha Löfven om han bara är lite snällare och om han kan tänka sig att prata lite med mig men han behöver alls inte ändra på sitt marknadsliberala program och att förhandla och få ned något på papper det är det absolut inte tal om”.

  Det är inte enbart S-MP-C-FP som förnedrar vänsterpartiet det gör också Sjöstedt själv. Ur led är världen…

  • 15 januari, 2019 at 20:26

   Mycket tyder på att V avser att släppa fram Löfven på fredag.

Comments are closed.