Arg, ledsen och rädd…

…men mest förbannad.

Redan dan efter operationen ansåg två underläkare att jag var redo att skrivas ut. Detta trots att inga av villkoren för hemgång uppfyllts. Jag kunde inte ens ta mig ur sängen utan hjälp.  Aldrig i livet blev mitt svar. Sjukgymnasten satte stopp och jag blev kvar i tre dagar plus operationsdagen.

Röntgenbild på min nya knäled.

En underläkare gav mig inför utskrivningen rådet att fasa ut långtidsverkande morfin redan dagen därpå, fyra dagar efter operationen. Ett råd jag inte åtföljde. Knät gjorde förbaskat ont. Väntade en vecka och började fasa ut häromdagen. Och det kändes och känns i knät.

Jag vet ju så väl vikten av att vara så smärtfri som möjligt för att träningen, rehaben ska fungera. Det är  A och O för att knät ska läka och fungera igen.

Blev fundersam samtidigt som jag såg att risken fanns att övrig smärtstillande medicin, Alvedon 655 kunde ta slut innan påskhelgen är över.

Kontaktar avd och blir snabbt uppringd av läkare som menade att jag kunde klara mig utan morfin och skriver ut annat medel, arcoxia. Ser i Fass att den medicinen av olika anledningar inte lämpar sig för mig.

Nytt samtal med sjuksköterska på avd som menade att det var alldeles för tidigt att fasa ut morfinet. Suck.  Medlet underläkaren ordinerat ges före operation, är till ingen nytta nu sa hon.  Osäker på om jag bör skriva vad hon mer sa men:

Unga underläkare, de saknar kunskap…

Hoppas nu att mina piller räcker över påsken. Arcoxia hämtar jag inte ut. Morfinet vill jag inte dras med för länge men en ersättning som inte är beroendeframkallande som tas vid behov kanske jag behöver.

Svår smärta kan man ha lång tid efter en knäprotesoperation enligt sjuksköterskan. Och träna bör jag…

Fö var min  sjukgymnast nöjd med min  träning och gav massvis av positiv feedback. Gott så!

#blogg100 dag 43

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
7 years ago

Har svarat på fejan..

Joanna
Joanna
7 years ago

Vad är det för små grejer som slingrar sig vertikalt ovanför och under protesen?

Annarkia
7 years ago
Reply to  Joanna

Räknade till 25 plus några på v sida. Svårt att se exakt då operationsområdet var rejält uppsvällt.

trackback

[…] var att jag inte kände mig trygg med vare sig samtalet med den underläkare jag i går  kom i kontakt med eller den medicinering han […]

Sara
Sara
6 years ago

Hej, opererats för 3 veckor sen imorrn-13/6 (ny knäled), ska ta bort agrafferna imorrn 32 st. Var mycket svårt med smärtlindring på lassa- de fick höja oxicontindosen från 10 mg morgon kväll till 20 mg morgon kväll. Trappas ut succesivt men då jag nu tagit bort 10 mg/dag sista veckan har jag så ont igen att jag bara tränat en gång per dag fre lör å 1,5 igår, idag delat upp på hela dan, men precis som du skrivit så får man fan inte ha gråtont och det är inte OK att ha det öht!

Hur gick det för dig – hur länge åt du smärtlindrande??