Saknar en second opinion.

Idag bad jag om ett samtal med annan och erfaren läkare avseende min medicinering efter knäprotesoperationen på Mölndals sjukhus.

Orsaken var att jag inte kände mig trygg med vare sig samtalet med den underläkare jag i går  kom i kontakt med eller den medicinering han förordade.

Efter en dags väntan på samtal med en leg läkare ringer samme underläkare XX från igår upp. Samtalet slutar med att jag ska testa Ipren  som komplement till de Alvedon 655 som är grunden i smärtlindringen när det korttidsverkande morfinet är slut . Dessutom ska det morfin som är av depådos fasas ut. Om Ipren  inte fungerar mot smärtgenomsläpp vid ex träning kan jag återkomma.

Kan inte låta bli att tänka på militärläkaren som enligt anekdoten skrev ut bamyl oavsett åkomma.

Underläkaren XX  är en trevlig ung grabb. Men som sjuksköterskan nämnde i går har och kan inte en sådan person ha hunnit skaffa sig erfarenhet och kunskap fullt ut.

Underläkare är i Sverige en titel för alla de tjänstgörande läkare som inte har specialistkompetens. Underläkare är således en stor grupp som omfattar personer med mycket varierande erfarenhet. Underläkare är läkare som vikarierar under läkarstudierna, vikarierar efter läkarexamen, gör allmäntjänstgöring, vikarierar efter legitimation eller gör sin specialiseringstjänstgöring. Under allmäntjänstgöringen och specialiseringstjänstgöringen är titeln vanligen AT-läkare respektive ST-läkare. Dessa beteckningar omfattar alltså vissa grupper av underläkare.

Det är möjligt att få anställning som vikarierande underläkare efter att ha fullgjort den nionde terminen på läkarprogrammet (det vill säga minst 4,5 år av den svenska läkarutbildningens 5,5 år).[1] Efter läkarexamen kan man söka anställning som AT-läkare. (Wikipedia)

Vad jag känner nu är att viljan att fullfölja mitt deltagande i en studie på Mölndals sjukhus där gammal och ny knäprotes ska jämföras har gått i graven.

Först ställs operationen in med mindre än ett dygns varsel, sedan vill de skicka hem mig dagen efter operationen trots att villkoren för detta inte uppfyllts och nu detta.

#blogg100 dag 44

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
7 years ago

Hur gick det här till? Du bad om samtal med annan läkare och så ringer samme snubbe upp?
Hur gick samtalet då?

Joanna
Joanna
7 years ago
Reply to  annarkia

Illa! Hur går Du vidare?