Viker Sjöstedt och Vänstetpartiet ner sig?

Är Vänsterpartiets slogan ’Inte till salu” snart ett minne blott?

Har länge känt att Sjöstedt börjat tumma på villkoret om stopp för vinster i välfärden och trots vad som sagts är till salu.

Hur ska man annars tolka pressmeddelandet från Vänsterpartiet:

– Vi välkomnar S-kongressens beslut i vinstfrågan och ser fram emot att slutföra arbetet tillsammans med regeringen i enlighet med vår överenskommelse, säger Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet, med anledning av att den socialdemokratiska kongressen idag har beslutat att skärpa politiken när det gäller vinster i välfärden. Enligt det antagna förslaget heter det att ”det behövs ett regelverk som sätter stopp för vinstjakt i skola, vård och omsorg”.

Ett stopp för vinstjakt i välfärden är det liktydigt med ett stopp för vinster? Och det här med regelverk vad menas med det?

En reglering av vinstjakten och de vinster som tillåts innebär att bolagen kommer att hitta vägar att fortsätta att berika sig på de skattepengar som avsätts till skola vård och omsorg.
Vad är detta om inte dimridåer för att tysta den starka opinion som är mot vinster i välfärden. Är det vad Vänsterpartiet avser att vara behjälpliga med?

#blogg100 dag 42

Andra om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments