Sätt kraft bakom orden.

Fredsförhandlingarna som pågått mellan Israel och palestinierna  i skymundan    riskerar att haverera.  Som brukligt är får man tillägga. Byggstoppet  av nya bosättningar på Västbanken som Israel efter påtryckningar  ovilligt gick med på  går ut idag. Risken är stora att Israel fortsätter  en verksamhet som står i klar strid med internationell rätt. Bosättningarna är olagliga enligt internationell rätt då de uppförts på ockuperad mark. Det kan ingen blunda för.

Handling det enda som biter

Palestiniernas representant i förhandlingarna Mahmoud Abbas vädjade inför FNs generalförsamling om en förlängning av byggstoppet. Detsamma har Egypten och USA gjort. När det gäller staten Israel hjälper inga vädjanden. israel bryter mot folkrätten närhelst det passar.  Frågan är om Israel vill ha fred. Kränkningar av palestinier hör till vardagen och brotten mot folkrätt ständigt pågående medan omvärlden tittar på.

USA har nyckeln

Utan stöd från USA kan Israel inte fortsätta sin  aggressiva och omänskliga politik. Vädjanden lyssnar de styrande inte på vare sig från  Obama eller Abbas.  Stryp dollarflödet till Israel så blir det annat ljud i källan. Det var vad som hände då Osloförhandlingarna en gång i tiden ledde fram till en överenskommelse om att en Palestinsk stat ska bildas.

Bloggat: Jinge om Israels bidragsberoende, Anna Wester om att  inte kunna förhandla bort internationell rätt.

Media: AB1, SvD1, DN 1, Ex
Andra om , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments