Överallt talas det om Ship to Gaza.

Var jag än går idag talas det om eller skrivs det om attacken mot Ship to Gaza.

Grabben på sätet bredvid på bussen läser artiklarna om attacken  i Aftonbladet. I affären hörs en röst från radion som talar om Ship to Gaza. Ledarsidorna i svensk press tar avstånd. Säkerhetsrådet har extrasession och gör uttalande.
Ändå önskar jag att mycket mer görs. Israel ska inte få komma undan en gång till! Var för många av världens ledare är så fega är svårt att förstå och beklagansvärt. Obama fördömer inte ens utan talar om omständigheter runt som han vill veta mer om. Vadå? Biståndskonvojen attackerades på internationellt vatten och bordades av elitsoldater specialtränade och erfarna av den här typen av aktioner.

Rövarhistorier fråntar inte skuld.

Hur de vältränade soldaterna ansåg sig skjuta i nödvärn är totalt obegripligt och jag förmodar en ren lögn. Paintballgevär jo hoppsan! Rövarhistorier som försvar för att de skjutit skarpt sprids.
Israel tar sig rätten att sätta sig överlagen när de attackerar  fartyg på internationellt vatten i full stridsmundering. Minst nio personer miste livet och många skadades . Det talar sitt tydliga språk.

-Israelis opened fire before boarding Gaza flotilla, say released activits. (The Guardian)

Svenskar fängslade.

Enligt Sveriges radio öppnar Egypten gränsen till Gaza för att tillåta att humanitärt bistånd släpps in. Man baxnar, öppnar för humanitärt bistånd. Det har alltså varit stängt för sådant bistånd tidigare?!

Enligt media är de två svenskar Mattias Gardell och hans hustru Edda Manga som tidigare rapporteras saknade , välbehållna men fängslade. De som inte låter sig avvisas fängslas för att som brukligt dömas för att ha tagit sig in i israel illegalt. Trots att de tvingats av skeppen på internationellt vatten. Kan det vara möjligt? I Israel är det inte bara möjligt det är ett sätt att bestraffa de som anses vara ett hot de som kritiserar staten Israels agerande.
Det kändes bra att vara en av de som deltog i en av de manifestationer som hölls världen över i går mot israels lagvidriga övervåld. I dag är mina tankar hos de familjer som får besked om att en son, dotter, bror eller syster inte är i livet längre.

Vi överger aldrig befolkningen i Gaza. Idag seglar ett nytt fartyg mot Gaza.

ab123 ex123 dn1234 svd123 dagen gp1

Bloggat Svensson, Jinge, Martin Moberg, Peter Andersson, adventskalendern

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments