Israels rätta ansikte.

Nu börjar de som under hot och våld fördes från Freedom Flotilla till Israel att återvända.

En helt ny bild av vad som inträffade växer fram. Varningsskott, rökbomber, tårgas mot Mavi Marmara, det fartyg där minst nio personer fick sätta livet till. Henning Mankell, Mehmet Kaplan och Veronica Svärd berättar om gummikulor, elpistoler och traksserier.  Gummikulor har ända sedan första Intifadan används på Västbanken mot palestinier såväl barn som vuxna.  De är inte ofarliga utan kan ställa till med otäcka skador. Elpistolerna som slår ut det autonoma nervsystemet avfyrades inte engång utan upprepade gånger på samma personer berättade Mehmet Kaplan. Orsaken passagerarna rörde sig inte tillräckligt snabbt eller höll fast sig i något .  Victoria Svärd vittnar om hur man försökte skrämma dem till lydnad.   Dror Feiler som vägrade lämna lämna i från sig sitt pass utan kvitto slogs ned och ansiktet trycktes mot marken och har enligt uppgift fått ta emot sparkar  i huvudet från en soldat.

Israelisk press kritiserar attacken men tar samtidigt avstånd från Ship to Gaza. Bilden som målas upp i israelisk press är att soldaterna var illa förberedda. Det är precis den typen av kommentarer som nu droppar ned i min mailbox och som kommentarer. Ett nytt försök till desinformation från Israels sida som megafonerna för ut?

Världen fördömer israels illdåd.

Ett enhälligt säkerhetsråd fördömde Israels attack . Krävde att samtliga skulle släppas fria och en oberoende utredning för att klargöra vad som hände när israeliska kommandosoldater bordade Ship to Gaza-konvojen.

I går uppmanande också FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon Israel att bryta bojkotten och påpekade att om regeringen tidigare lyssnat på omvärldens uppmaningar skulle det som nu inträffat aldrig ha hänt. (GP)

Nu bussas de kidnappade passagerarna på Ship to Gaza ut från en av anstalterna  och Israel säger sig ha som avsikt att släppa samtliga.

– De försöker smuggla ut fångarna från sina advokater. Vi vet inte vilka som är på bussarna, om det är våra klienter och om de verkligen vill lämna Israel, ropade svenskarnas advokat Gaby Lasky till TT innan hon gick in på anstalten. (DN)

Det görs knappast i omsorg av de kidnappade utan i ett försök att minimera den skada attacken gjort på Israels anseende världen över. En klar katastrof för Israels goddwill som kan öppna dörrar till den instängda befolkningen i Gaza.

”Det räcker nu. Världssamfundet måste gå från ord till handling”. (AB)

En bojkott och isolering av Israel istället för Gaza är vad som krävs. Den fribiljett som staten Israel använt sig av för att ställa sig över internationell rätt och folkrätt är för länge sedan förbrukad.

Martin Moberg, Trotten, Scaber Nestor, Jinge, Krassman

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , intressant, ex123

6 comments for “Israels rätta ansikte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.